Transparent
Inloggen
Sluiten

Jaap de Groot: 'Een historische avond voor een Kind van De Kuip lonkt'


21 april 2018 03:54

In zijn column in De Telegraaf geeft Jaap de Groot aan benieuwd te zijn of Robin van Persie hetzelfde kan brengen als wat Dirk Kuyt bij Feyenoord deed. Van bankzitter naar basisspeler in een beslissende wedstrijd. "Het leverde op 14 mei 2017 dankzij Kuyt een landstitel op, een jaar later gloort een historische avond voor een ander Kind van De Kuip. De voortekenen voor de bekerfinale zijn goed, omdat de 34-jarige Van Persie wedstrijdfit is," geeft De Groot aan.

Van Persie neemt volgens de chef sport van De Telegraaf de juiste beslissing door rustig aan te doen en niet te starten als een gek, omdat anders het risico's op blessures extreem vergroot wordt. "Dus bepaalde de aanvaller zelf zijn momenten. Die vaker later dan aan het begin van de wedstrijd zaten," zegt hij daarover. "Intussen presenteerde hij tijdens zijn invalbeurten toch mooie assists en mooie voltreffers."

De Groot gaat verder: "Maar bijna vier jaar later loopt er wel een icoon op het veld met een door topvoetbal aangetast lichaam. Bij wie vooral de acht jaar bij Arsenal en drie seizoenen bij Manchester United hun sporen hebben achterlaten. Voetballen in de zesde versnelling lukt daarom niet meer, wel pieken op momenten waar het om gaat. Daarom zijn de wedstrijdminuten de afgelopen weken gedoseerd gemaakt, met een paar dagen geleden zelfs volledig rust tegen Willem II."

De columnist komt tot de conclusie dat hij veel verwacht van de teruggekeerde aanvaller. "Niets is aan het toeval overgelaten om morgenavond in De Kuip het verschil te maken. Met voor Feyenoord de tweede beker in drie jaar. De eerste prijs die ook Kuyt na zijn terugkeer pakte, om een jaar later kampioen te worden."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws