Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'Mijn team is gewend om onder druk te kunnen spelen en te moeten presteren'


20 april 2018 15:08

Op de persconferentie van vrijdagmiddag kreeg Giovanni van Bronckhorst de vraag of de druk in de finale hetzelfde is als in de kwartfinale en in de halve finale. "Die druk is er altijd, zeker in de beker. Als je een slechte dag hebt en verliest, lig je eruit. Die druk zal zondag niet anders zijn. Die druk van moeten winnen en de druk van winnen is een prijs. Maar dat is druk die vanzelf bij een finale komt," aldus Van Bronckhorst. "We hebben dat afgelopen jaren al een paar keer gehad. Met de beker ook in mijn eerste seizoen, kampioenschap of niet, daar staat ook veel druk op. Mijn team is gewend om onder druk te kunnen spelen en te moeten presteren. Dat moeten ze zondag weer laten zien."

De trainer van Feyenoord werd ook gevraagd of hij de twee overwinningen tegen AZ ook meeneemt en of hij die speelwijze kan kopiëren voor zondag. "Je kijkt natuurlijk wel de wedstrijden terug. Dingen die je hebt ervaren uit die wedstrijden. Dat je die twee wedstrijden gewonnen hebt, geeft wel vertrouwen, maar zegt aan de andere kant ook helemaal niets voor zondag," gaf Gio aan. "Ik denk dat we allebei niet veel geheimen hebben voor elkaar, qua speelwijze en qua spelers. In dat opzicht wordt het een mooie wedstrijd."

Ook werd Van Bronckhorst gevraagd hoe hij Jahanbakhsh en Weghorst gaat afstoppen. "AZ is een ploeg in vorm, ze scoren makkelijk. Zeker die twee spelers voorin, dus die zullen we goed moeten bespelen. Als we dat kunnen pareren, zijn we op de goede weg."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws