Transparent
Inloggen
Sluiten

Eric Botteghin: 'Je moet bij wijze van spreken je leven geven voor die prijs'


20 april 2018 12:28

Eric Botteghin kan zondag voor de derde keer in nog geen drie jaar tijd de KNVB Beker winnen als Feyenoord weet te winnen van AZ. "Het kampioenschap is vergeven, dus voor ons is de bekerfinale nu de belangrijkste wedstrijd van het seizoen," geeft Botteghin aan in gesprek met Feyenoord Magazine, opgetekend op de website van Feyenoord. "Wij willen die beker dolgraag winnen. Ik heb de laatste jaren die prijzen gewonnen, maar heb nog steeds dezelfde honger om ook deze prijs te pakken. Straks, als je carrière klaar is en je terugkijkt op je loopbaan, kun je toch maar mooi zeggen dat je die beker ook in 2018 hebt gewonnen."

Voor Botteghin is er geen duidelijke favoriet voor aanstaande zondag. "AZ heeft een heel goeie ploeg. En een finale is anders dan andere wedstrijden. Je kunt niet voorspellen wie er gaat winnen," geeft hij aan. "We wonnen laatst thuis wel met 2-1 in de competitie van AZ, maar dat was een heel andere wedstrijd dan die bekerfinale straks. Je kunt niet zeggen wie er favoriet is."

De Braziliaanse verdediger heeft geen problemen met de druk die komt kijken bij zo'n wedstrijd. "Ik vind dat je in een finale álles moet geven wat je hebt. Je moet bij wijze van spreken je leven geven voor die prijs, zonder dat je dingen gaat doen die je normaal gesproken niet doet," zegt hij daarover. "Als je dan ook nog met plezier kunt spelen, komt de rest vanzelf. Dat geldt voor bekerfinales, maar gold ook voor de kampioenswedstrijd van vorig seizoen. Dat duel met Heracles Almelo (3-1, red.) was het einde van het mooiste jaar uit mijn carrière. Helaas ging ik van mijn beste seizoen ooit naar ik denk mijn meest tegenvallende…"


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws