Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord weet mogelijk over een maand pas wanneer het Europees instroomt'


18 april 2018 06:53

De Telegraaf meldt dat Feyenoord mogelijk pas over een maand weet in welke ronde het Europese seizoen zal beginnen en dus ook wanneer de voorbereiding start. Dit heeft alles te maken met de Europa League finale van dit jaar. De KNVB heeft zowel AZ als Feyenoord laten weten dat de kans aanwezig is dat de winnaar van de TOTO KNVB Beker zich direct voor de groepsfase van de Europa League kwalificeert in plaats van eerst nog voorrondes te moeten spelen.

Om als bekerwinnaar in de groepsfase uit te kunnen komen zal Arsenal of Olympique Marseille de Europa League moeten winnen. De winnaar van de Europa League zal volgend seizoen een ticket krijgen voor de groepsfase van de Champions League. Omdat zowel Arsenal als Olympique Marseille in de eigen competitie een Europa League-ticket lijken te grijpen, zou dat ticket dan vrijkomen voor het eerste land op de UEFA-ranking waarbij de bekerwinnaar nog niet direct in de groepsfase uitkomt, Nederland.

Wint Atletico Madrid of FC Salzburg de Europa League zal er geen extra plek vrijkomen. De bekerwinnaar van Nederland zal dan op 9 augustus de eerste Europese wedstrijd moeten spelen, terwijl dit bij een start in de groepsfase pas op 20 september zal zijn.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws