Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Ik denk dat Vilhena wel een stap gaat maken'


3 april 2018 06:55

Steven Berghuis verwacht dat Tonny Vilhena komende zomer gaat vertrekken bij Feyenoord. Dat geeft de aanvaller aan in gesprek met De Telegraaf. "Tonny zit in een lekkere flow. Ik denk dat hij wel een stap gaat maken. Hij heeft nog een jaar verlengd, maar dit zal zijn seizoen wel worden. Hij is een goede speler die rust heeft gekregen voor de goal," aldus Berghuis. "Misschien is het toeval, maar ik geef wel meer assists aan Tonny. Goed toch als een middenvelder van Feyenoord zich zo manifesteert? Vorig jaar deed Jens dat. Tonny heeft die rol overgenomen."

Vilhena zelf vindt het vooral heerlijk dat hij kan samenspelen met Robin van Persie. "Het is fijn om elke week met hem te werken. De ervaring die hij heeft in de top, met het Nederlands elftal en in de Premier League, probeert hij op ons over te brengen. Hij luistert, hij doet zijn zegje, het is allemaal goed," gaf de middenvelder aan. "Afgelopen zomer belde ik hem al en vroeg ik of hij naar Feyenoord zou komen. We hadden al een band. Op dat moment kon het nog niet, zei hij. Maar ik ben blij dat hij in de winterstop alsnog is gekomen."

Vilhena heeft ook al zin in de bekerfinale, maar beseft dat er ook in de resterende competitiewedstrijden nog hard gestreden moet worden. "Toch moet het einde van de competitie ook sterk zijn. Als team hebben we een paar dips gehad. Ik wil er niet te veel meer over zeggen. Er is genoeg kwaliteit in deze ploeg, alleen moeten we dat laten blijken met daden en niet meer met woorden."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws