Transparent
Inloggen
Sluiten

Joop Hiele over Jones: 'Duidelijk is wel dat het allemaal wat minder is dan tijdens het kampioensjaar'


1 april 2018 13:15

In gesprek met de NOS bespreekt Joop Hiele het seizoen van Brad Jones bij Feyenoord. "Ik denk dat hij nog wel redelijk tot goed is begonnen. Daarna liep Feyenoord deukjes op, bijvoorbeeld thuis tegen NAC, met die fout van Jones die voor de definitieve beslissing zorgde. De laatste weken zie ik weer een beetje de Jones van vorig seizoen," aldus Hiele. "Ik vind dat hij geen slecht jaar draait. Duidelijk is wel dat het allemaal wat minder is dan tijdens het kampioensjaar. Dat heeft ook met de vele, vaak noodgedwongen wisselingen achterin te maken."

Volgens Hiele speelt het mee dat er dit seizoen de nodige blessures waren in de verdediging van Feyenoord. Dat is echter niet de enige reden waarom Jones dit seizoen minder presteert. "Het is overduidelijk dat Jones vorig seizoen punten pakte voor Feyenoord en daarom valt het nu ook zo op dat hij wat minder presteert. Soms wil je als doelman in moeilijke periodes nóg meer doen om de ploeg te helpen en dan ga je forceren. Als het gevoel even wat minder is, dan is het zaak om terug te keren naar de basis. Zodat je als doelman langzaamaan weer het gevoel krijgt dat dingen lukken."

Ondanks het mindere seizoen is de kans wel groot dat Jones komende zomer op het WK actief zal zijn. "Van Marwijk heeft ongetwijfeld met de staf van Feyenoord gesproken over de rol van Jones binnen het team. Vergeet niet dat op een WK iedereen wekenlang dicht op elkaars lip zit. Dan wordt er ook iets anders van keepers gevraagd dan alleen maar een balletje stoppen. Misschien kan Jones met zijn ervaring een bepalende rol spelen in de groep," zegt de voormalig doelman daarover.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws