Transparent
Inloggen
Sluiten

Brad Jones: 'Het WK is nog iets dat ik dolgraag zou willen halen'


26 maart 2018 06:59

In gesprek met De Telegraaf praat Brad Jones over zijn rentree in de selectie van het nationale team van Australië. "Het is lang geleden dat ik erbij was en waarschijnlijk de helft van de selectie is sindsdien veranderd. Maar er zijn nog genoeg bekende gezichten. Ik ben eerst en vooral blij dat ik er weer bij betrokken ben. Ik kom niet binnen om direct te zeggen dat ik dit of dat wil. Wat ik wilde, was terugkeren in de selectie en weer deel uitmaken van de groep," aldus Jones.

De keeper van Feyenoord droomt er nog altijd van om naar het WK te gaan, wat nu opeens heel dichtbij lijkt. "Het is altijd een doel en een droom voor me geweest om naar het WK te gaan. Het is nog altijd iets wat ik wil afstrepen op mijn lijstje. Ik heb al veel meer kunnen bereiken dan waar ik ooit van had kunnen dromen als kind. Maar het WK is ook nog iets dat ik dolgraag zou willen halen."

Jones was voor het WK van 2010 ook geselecteerd. Hij moest zich echter terugtrekken omdat vlak voor het begin van het WK bij zijn zoontje leukemie werd geconstateerd. "Iets in mij heeft het nationale team daar lang mee geassocieerd. Het goede gevoel was er daardoor niet altijd, maar op een gegeven moment kom je op het punt dat je inziet dat je dingen moet scheiden in een professioneel leven en een persoonlijk leven," gaf hij aan over die periode.

De laatste jaren liep de doelman steeds de selectie van Australië mis, omdat hij niet genoeg speelde bij zijn clubs. De Feyenoorder voelt zich nu echter beter dan ooit. "Iedereen zegt altijd dat keepers beter worden bij het vorderen van de jaren. Je ziet ook dat Gianluigi Buffon nog op topniveau speelt op zijn veertigste en Mark Schwarzer speelde zelfs nog door voorbij zijn veertigste. Ik ben toch een laatbloeier en alles is bij mij wat later op gang gekomen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws