Transparent
Inloggen
Sluiten

Brad Jones: 'Het voelt zo goed om weer tot de selectie te behoren'


22 maart 2018 06:38

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Brad Jones aan erg trots te zijn dat hij weer deel uitmaakt van de selectie van Australië. De doelman is voor het eerst sinds ruim vier jaar weer geselecteerd. "Het is echt geweldig, want het was lang geleden. Het voelt zo goed om weer tot de selectie te behoren. En ik kijk er naar uit wat de toekomst nog te bieden heeft. Ik heb de hoop op een selectie sinds 2014 nooit opgegeven. Maar ik wist dat het moeilijk zou zijn om de bondscoach nog te overtuigen. Toen Bert van Marwijk het stokje overnam, viel mijn naam," aldus Jones. "Van Marwijk kent de eredivisie, heeft me veel aan het werk gezien. Hij haalde mij er meteen bij. Dat betekende wel iets hoor, want als jongetje droom je ervan om jouw land te kunnen vertegenwoordigen. De gehele familie is trots dat ik weer bij de selectie zit. En nu kijken we uit naar het WK."

In 2010 was Jones ook geselecteerd voor het WK in Zuid-Afrika. Zijn zoontje werd toen ernstig ziek, waardoor de keeper zich terugtrok. "Toen was er inderdaad die situatie. Ik wilde daarom ook ooit nog een WK meemaken. Om de mensen om mij heen trots te maken. Vooral de mensen die dicht bij mij staan sinds die vreselijke periode," geeft de doelman aan over die periode. "Als ik er nu bij zou zitten in Rusland, kan het de herinnering van het missen van 2010 wegwissen. Nee, dat wegwissen is niet helemaal het goede woord. Waar het om gaat, is dat ik nu de kans heb om de mensen die mij dierbaar zijn een goed gevoel te geven. Die kans wil ik pakken."

De Feyenoorder beseft dat het voor hem een groot voordeel is dat Bert van Marwijk nu de bondscoach is. "De rol van Van Marwijk? Voetballers hebben te maken met mensen die een mening over hen hebben. Je kunt niet altijd de favoriet zijn van alle trainers. Maar Van Marwijk begon en dan start iedereen weer vanaf nul. Ik denk niet dat de bondscoach alleen naar de eredivisie kijkt. Maar het kan geen nadeel zijn als je in zijn achtertuin competitiewedstrijden speelt."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws