Transparent
Inloggen
Sluiten

Bilal Başaçıkoğlu: 'Het wordt tijd om te gaan spelen. Of dat hier is zullen we wel zien'


21 maart 2018 23:20

Bilal Başaçıkoğlu was na de wedstrijd tegen ADO Den Haag blij dat hij weer minuten had kunnen maken in het shirt van Feyenoord. Al besefte hij ook waar het met name om te doen was. "Het was een wedstrijd voor Support Casper. Natuurlijk is het voor ons ook lekker om een wedstrijd te kunnen spelen in de interlandperiode. De trainer gaf aan dat we de wedstrijd serieus moesten nemen en ook moesten winnen. Maar het ging er ook om om steun te geven aan Support Casper," aldus de aanvaller. "Het is mooi om zulke mensen te kunnen helpen. Het hoort er bij. Als je iets goeds kan doen voor een goed doel dan moet je dat vooral doen. Bij VVV loopt er ook één, wij doen nu ook mee. Alleen dan in een andere categorie. In andere competities zie je dit niet vaak. Ik vind het mooi dat Nederland hier aan mee doet."

Başaçıkoğlu blikte ook terug op de wedstrijd zelf. "Ik heb natuurlijk even niet meegedaan door die rode kaart, dus dit was een moment om mezelf te laten zien. Gelukkig heb ik een doelpunt kunnen maken, dat is altijd lekker. Volgens mij hoort dat erbij als je zo'n wedstrijd mag spelen. Ik moest ook een signaal afgeven aan de trainer dat die rode kaart nu achtergelaten is. Dat zodra hij me nodig heeft, ik er weer sta."

De aanvaller keek ook nog terug naar zijn rode kaart tegen Vitesse. "Een dag na de wedstrijd dacht ik er al niet meer aan. Het hoort er bij, het was een split-second reactie. Dit zal misschien ook niet de laatste keer zijn. Het is gewoon een momentopname en dan maak je die sliding. Achteraf is het altijd makkelijk. Het is gewoon een reactie en het gebeurd. Ik vond de reacties ook een beetje overdreven. In andere competities gebeurt het ook en achteraf is het dan makkelijk. Maar het hoort erbij. Je moet niet ingehouden spelen. Je moet onbevangen spelen en soms hoort dit erbij."

De jeugdinternational van Turkije keek ook alvast naar de toekomst. "Het wordt wel tijd om nu echt een keer te gaan spelen. De tijd dringt, zeker met mijn leeftijd. Ik zit hier nu al vier jaar. We zullen zien wat er aan het eind van de zomer gebeurt. Het wordt toch wel een keer tijd om te gaan spelen. Of dat hier is zullen we wel zien. Het kan zeker dat ik deze zomer verder ga kijken."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws