Transparent
Inloggen
Sluiten

Jean-Paul Boëtius: 'Gefluit helpt niemand verder, ik blokkeerde echt een beetje'


21 maart 2018 06:51

Na zijn terugkeer naar Feyenoord deze zomer begon Jean-Paul Boëtius uitstekend aan het seizoen. De vleugelaanvaller raakte echter zijn basisplaats kwijt toen hij die vorm niet vast kon houden. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt hij daar op terug. "Dat was een tegenvaller. Het was knokken om weer een kans te krijgen. Dat verliep aanvankelijk stroef. De trainer koos eerst voor Sam Larsson en later kreeg Bilal Basacikoglu de voorkeur. De trainer was niet tevreden over mij en daar had hij zeker een punt," aldus Boëtius. "Gelukkig kwam er snel weer een kans. Toen ik onlangs tegen AZ de openingstreffer maakte, viel er echt een last van mijn schouders. Dat had ik echt nodig."

De aanvaller gaat verder: "Maar ik voel dat het vertrouwen terugkeert. Iedereen is met mij bezig. De technische staf, maar ook mijn ploeggenoten. Na die treffer tegen AZ zag ik dat bij de jongens. Ze lieten zien erg blij voor mij te zijn. Dat is mooi hoor."

Boëtius geeft aan ook veel moeite gehad te hebben met het gefluit vanaf de tribunes. "Ja, als speler krijg je het gemor op de tribunes heus wel mee. En ik snap ook dat de mensen meer verwachten, dat is terecht. Alleen gefluit helpt niemand verder, ik blokkeerde echt een beetje. Het moest ook beter, dat wist ik. Maar soms klonk er al gefluit voor ik daadwerkelijk was ingevallen. Dat had gewoon invloed op me," geeft hij aan. "Ik zat met mezelf in de knoop en de trainer zag dat ook. Je zoekt dan naar vertrouwen en dan helpen doelpunten en assists meer dan al het andere. Op trainingen gaat het vaak zo lekker, maar het gaat natuurlijk om wedstrijden."

De aanvaller is nu echter weer helemaal terug. "Ik speel nu weer week in, week uit in de competitie. En het voelt al veel beter. Als buitenspeler moet je zorgen voor acties, continu creatief zijn. Dan moet je vrij zijn, moeten er geen blokkades meer zijn. Die waren er lange tijd wel. Toch speel ik nog steeds zo graag in de Kuip. Ook woensdag tegen ADO, al is het een benefietwedstrijd. Maar wel een heel belangrijke. Support Casper van onze clubarts Casper van Eijck verdient alle steun.'"


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws