Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Kanker wens je niemand toe. Nooit'


19 maart 2018 07:16

Willem van Hanegem haalde in zijn column in het Algemeen Dagblad keihard uit naar degenen die Giovanni van Bronckhorst en zijn familie de afgelopen periode bedreigd hebben. "Wie wel ergens aan toe is, en wel aan het gekkenhuis, is degene die de familie van Giovanni van Bronckhorst kanker heeft gewenst. Toen ik dat zaterdag las in mijn krant, dacht ik echt dat we met z'n allen krankzinnig aan het worden zijn," aldus Van Hanegem. "Maar daar bleef het niet bij. Want meteen nadat de krant was uitgekomen probeerden mensen die heel graag willen dat Feyenoord een nieuw stadion krijgt, dit nare voorval op internet te gebruiken voor hun lobby. Zo van: kijk eens hoe supporters van Feyenoord zijn en dit zijn nou precies de mensen die tegen Feyenoord City zijn. Daar werd ik kotsmisselijk van."

Van Hanegem gelooft namelijk niet niet dat die berichten door echte Feyenoord-supporters zijn gestuurd. "Feyenoord is mijn club en de supporters zijn doorgaans kritisch. Maar anonieme berichten van imbecielen toewijzen aan fanatieke aanhangers van mijn club is onzin. Ik ken zoveel echte Feyenoorders, ik kreeg van heel veel van die mensen de afgelopen weken kaarten en bloemen. Die mensen sturen Van Bronckhorst en zijn vrouw Marieke niet van die imbeciele berichten, dat weet ik zeker."

Het clubicoon van Feyenoord zou het liefst zien dat degenen die wel iets naar Van Bronckhorst gestuurd hebben dit nu nogmaals doen. "Dat ze nu hebben ingezien dat het niet kan. Of is dat te romantisch gedacht? Laat ze dan woensdag een bedrag doneren bij de benefietwedstrijd Feyenoord-ADO, waar de opbrengst naar Casper van Eijck en zijn stichting Support Casper gaat."

De Kromme was ook kritisch over Van Bronckhorst na de overwinning tegen PEC Zwolle. "Nou, als je 1-4 leidt in Zwolle en je moet vlak voor tijd Eric Botteghin laten invallen om de 4-4 te voorkomen, dan gaat het niet goed. Dat mag je de trainer best aanrekenen. Maar wel op een normale manier. Kanker wens je niemand toe. Nooit."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws