Transparent
Inloggen
Sluiten

Kevin Diks: 'Davide Astori en ik waren vrienden'

10 maart 2018 07:42

In gesprek met het Algemeen Dagblad kijkt Kevin Diks terug op het tragische overlijden van Fiorentina-verdediger Davide Astori. De aanvoerder overleed afgelopen weekende in zijn slaap. "Mijn vader is degene die het mij zondag vertelde. Ik koos er meteen voor om naar de uitvaart te gaan. De uitvaart, daar móést ik gewoon bij zijn. Uit respect voor wat Davide voor mij gedaan heeft," zegt Diks.

De rechtsback geeft aan vooral in zijn eerste weken in Italië veel aan Astori gehad te hebben. "Davide was een van de weinigen die Engels spraken. We hebben samen naar een huis gezocht. Als we gingen eten, zat ik bij hem aan tafel. We zijn ook weleens samen uit eten geweest. Ik heb hem zes maanden meegemaakt, maar ook toen ik vorig jaar bij Vitesse terugkeerde en dit seizoen naar Feyenoord overstapte, had ik nog contact met hem. Ja, we waren vrienden. Ik heb het er moeilijk mee. Het kan opeens voorbij zijn," aldus Diks over Astori.

Diks gaat verder: "Trainers, spelers, iedereen was er. Marco van Basten bijvoorbeeld ook. De internationals van Juventus, niet de meest populaire club onder de Fiorentina-fans, kregen allemaal applaus voor hun aanwezigheid. Het brengt mensen blijkbaar bij elkaar. Dat zag je ook afgelopen zomer bij de situatie rond Abdelhak Nouri, die ik van de jeugdselecties van Oranje kende. Dit soort gebeurtenissen zorgt voor verbroedering, maar het zijn natuurlijk niet de omstandigheden die je wilt hebben. Het blijft knagen. Het is raar dat iemand van 31 in zijn slaap zomaar sterft."

De rechtsback praat ook over zijn eigen seizoen, waar de start niet gelukkig was. "Bij deze club heb ik het aanvankelijk best moeilijk gehad. De start was zeker niet foutloos. Die fouten gingen in mijn hoofd zitten. Ik ben zelfkritisch hoor, het moest echt beter. Maar ik heb mezelf teruggeknokt. Ik weet nu dat het bij Feyenoord altijd goed moet zijn, niet één wedstrijd wel en dan weer eentje niet," zegt Diks.

Ondanks dat AZ in de competitie een flinke voorsprong heeft op Feyenoord ziet Diks weinig verschillen qua kwaliteit tussen beide teams. "AZ staat veertien punten voor, maar ik denk niet dat ze beter zijn dan Feyenoord. Het is nu zaak om op te staan en iets aan de slechte resultaten te doen. De tragedie rond Davide Astori zit in mijn hoofd, maar het zal me tegen AZ niet in de weg staan. Ik zal het een plek geven."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws