Transparent
Inloggen
Sluiten

Sonny Silooy fel op Feyenoord: 'Weinig wedstrijden dit seizoen waarin veldbezetting zo slecht was'

26 februari 2018 07:09

Als rapporteur van De Telegraaf reageerde Sonny Silooy fel over het spel van Feyenoord. De oud-international van Nederland zag een duidelijk verschil ten opzichte van de bekerwedstrijd van een maand geleden. "Phillip Cocu had kennelijk een totaal ander strijdplan gemaakt. PSV zette Feyenoord vanaf het begin onder druk en daar kwamen de Feyenoorders met geen mogelijkheid onderuit. In de opbouw ging zo ontzettend veel mis," aldus Silooy. "ls je toch ziet hoe PSV eruit breekt met vijf man als het de bal verovert. Dat gebeurt razendsnel. Ook bij balverlies jaagt het met meer spelers. Bij Feyenoord doen één of twee spelers dat. Ik kan me best voorstellen dat het soms voetballend niet lukt. Dat maakt Feyenoord al een tijdje mee en dat was ook in de eerste helft tegen PSV een probleem. Maar op zulke momenten zul je als ploeg moeten ’poetsen’. Feyenoord is beroemd om zijn motto ’geen woorden maar daden’. Dat zag ik tegen PSV totaal niet terug."

Silooy zag voor de wedstrijd al met wat voor intenties Giovanni van Bronckhorst zijn ploeg liet spelen: "Als je Toornstra op de plek van linksbuiten zet, geef je al aan dat je meer aan verdedigen dan aan aanvallen denkt. Er zijn weinig wedstrijden dit seizoen te vinden van Feyenoord waarin de veldbezetting zo slecht was. De arme Tyrell Malacia moest in de praktijk in zijn eentje de hele linkerkant bespelen. Toornstra was vaker bezig om het middenveld te assisteren of bleef in de as van het veld."

De rapporteur gaf Karim El Ahmadi, Tonny Vilhena, Nicolai Jørgensen en invaller Jean-Paul Boëtius met een 5,5 het hoogste cijfers. Alle overige spelers van Feyenoord kregen een 5.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws