Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Plezier én keihard werken, daar gaat het om'

24 februari 2018 03:37

Steven Berghuis wil het seizoen op een goede manier afsluiten. Dat laat hij weten in het Algemeen Dagblad. De rechtsbuiten van Feyenoord wil zo goed mogelijk afsluiten in de competitie en de beker binnen halen. "Maar teksten als 'de titel is weg, dan maar de beker', daar kan ik niets mee. Die beker moet je altijd willen winnen. Het kampioenschap staat er los van. Alles er uithalen, dat moet het doel zijn," aldus Berghuis. "Ik kijk graag naar documentaires van topsporters als Conor McGregor, die Ierse MMA-vechter, en basketballer LeBron James. Hoe zij met zoveel passie alles erin stoppen om het maximale eruit te halen. Plezier én keihard werken, daar gaat het om. Daar moet je naar toe groeien."

Berghuis geeft een voorbeeld: "Vroeger kwam ik wel eens bij de McDonalds, dat doe ik niet meer. Ik geloof er niet in dat een hamburger wel of niet eten een enorm verschil maakt. Maar het is puur de mindset, dat het niet meer past in de manier waarop ik als topsporter wil leven. Als je zag hoe Kuyt met zijn vak bezig was in de Kuip. Of hoe Robben zich gedroeg bij Oranje. En hoe ik Van Persie nu dagelijks hier bezig zie. Het heeft naar mijn mening ook geen zin om telkens maar het verschil tussen het buitenland en Nederland als zo enorm groot te bestempelen. Dat wij al diep onder de grond liggen en de rest er heel ver boven."

De rechtsbuiten gaat verder: "Dat de eredivisie achterblijft, is verklaarbaar. Dat heeft puur met geld te maken. FC Basel wordt vaak als het voorbeeld gegeven hoe het zou moeten zijn. Maar ook zij kwamen er niet aan tegen Manchester City, net als wij. We moeten onszelf niet de put in praten."




Tags

berghuis achterblijft basel basketballer bestempelen conor documentaires eredivisie gedroeg hamburger james kuip kuyt lebron mcdonalds mcgregor mma nederland oranje passie persie robben teksten titel topsporter topsporters uithalen vechter verklaarbaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.146 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders telegraaf westerse wieffer yoda zorg