Transparent
Inloggen
Sluiten

Jan de Jong: 'Wij willen een club zijn zoals bijvoorbeeld Arsenal en Arsène Wenger'

15 februari 2018 06:29

Ook in gesprek met het Algemeen Dagblad laat algemeen directeur Jan de Jong weten dat Giovanni van Bronckhorst het volle vertrouwen heeft. Ondanks alle kritiek van buitenaf hoeft de trainer niet te vrezen voor een ontslag. "Wij hebben bij Feyenoord gewoon volop vertrouwen in Van Bronckhorst. Zijn functioneren is op dit moment helemaal geen kwestie. Als mens en als trainer zijn wij echt tevreden over hem," aldus De Jong. "Dat is iets anders dan dat de prestaties niet goed zijn. Daar kan echt een verschil in zitten."

De Jong gaat verder: "Je wint niet alle wedstrijden, maar dat betekent niet per definitie dat je het slecht doet als trainer. Er zijn ook andere dingen waar we naar kijken. Heeft hij vertrouwen, heeft hij inzicht, staat hij boven de groep, straalt hij nog rust uit? Er is geen trainer ter wereld die jaar in jaar uit succes heeft. Als dat de maatstaf is, doet niemand het goed. Het is makkelijk om te roepen dat Van Bronckhorst geen goede trainer is omdat hij wedstrijden verliest. Zo kijken we er niet naar bij Feyenoord. Dat is het verschil tussen handelen naar de waan van de dag of vertrouwen uitspreken in de trainer. Wij staan achter onze trainer. Dat laatste is natuurlijk ook heel erg de verdienste van Martin van Geel."

"Het is ook geen visie voor de eeuwigheid, begrijp me niet verkeerd. Maar wij willen een club zijn, zoals bijvoorbeeld Arsenal en Arsène Wenger. Dat beleid is een mooi voorbeeld. Natuurlijk hebben we te weinig punten gehaald, maar Feyenoord wil een club zijn die langer met een trainer werkt, omdat wij niet geloven dat een trainerswissel iets oplevert."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws