Transparent
Inloggen
Sluiten

Onthutsend zwak Feyenoord onderuit in Venlo

4 februari 2018 16:24

Het is Feyenoord niet gelukt om de goede wedstrijd tegen PSV van afgelopen woensdag een vervolg te geven. In een zeer slechte wedstrijd ging de ploeg van Giovanni van Bronckhorst onderuit. Clint Leemans maakte vanaf de strafschopstip vlak voor tijd de enige treffer.

Ondanks dat dezelfde elf spelers die tegen PSV aan de aftrap begonnen ook in Venlo op het veld stonden leek er een compleet ander elftal op het veld te staan. Passes kwamen nauwelijks aan en het tempo lag ook veel te laag. Het gevolg was dat er in de eerste helft nauwelijks kansen te noteren waren. De beste mogelijkheden waren zelfs voor VVV, maar zij waren voor de goal ook te slordig.

Feyenoord mocht bovendien blij zijn dat het ook met elf man het rustsignaal haalde, aangezien Steven Berghuis hard door ging op Vito van Crooij. De aanvaller van Feyenoord kwam goed weg dat hij daar een gele kaart voor kreeg.

Na rust veranderde er eigenlijk helemaal niets aan het spelbeeld. Passes kwamen niet aan, het tempo lag erg laag en beide ploegen wisten eigenlijk niets te creëren. Alles veranderde voor een korte periode toen Jean-Paul Boëtius in de ploeg kwam en het tempo flink omhoog ging. Opeens kregen beide ploegen een paar grote kansen, maar het leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel.

Alles veranderde echter in de 88e minuut toen de veel snellere Romeo Castelen door Renato Tapia naar de grond werd gewerkt en scheidsrechter Jochem Kamphuis voor een penalty floot. In de herhaling leek het dat de overtreding op de oud-speler van Feyenoord net buiten het strafschopgebied gemaakt werd, maar de penalty die gegeven werd, werd door Clint Leemans probleemloos binnen geschoten.

Feyenoord probeerde nog een slotoffensief in te zetten. Tapia werd er ook afgehaald voor Dylan Vente, maar er waren geen kansen meer te noteren. Vier dagen na de overwinning op PSV in de beker werden er dus tegen angstgegner VVV wederom punten verspeeld.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws