Transparent
Inloggen
Sluiten

FEYENOORD NAAR HALVE FINALE: 2-0 zege op PSV

31 januari 2018 22:38

Feyenoord heeft zich in De Kuip zelfverzekerd weten te plaatsen voor de halve finale van de KNVB beker. In een goede eerste helft kwam Feyenoord op uitstekende wijzen op een 2-0 voorsprong en kon het vervolgens uitspelen.

Feyenoord liet vanaf het begin zien dat er thuis niets te halen viel. Feyenoord was gretig en jaagde PSV af. Dat leverde in de derde minuut al de openingstreffer op. Jeroen Zoet kon een inzet van Steven Berghuis nog stoppen, maar in de rebound was Sam Larsson veel scherper dan Santiago Arias, waardoor hij de bal kon binnenglijden. In het vervolg ontstond een wedstrijd waarin Feyenoord op de momenten dat het aanzette de tegenstander in de problemen bracht. PSV kreeg daarnaast ook enkele mogelijkheden op de gelijkmaker. Het was echter Feyenoord dat tien minuten voor rust op 2-0 kwam. Na een corner kon Tonny Vilhena binnenschieten, zijn schot werd nog van richting veranderd door Arias en daarmee onhoudbaar voor de PSV doelman.

Op twee momenten vlak na rust na wist Feyenoord in de tweede helft vrij simpel overeind te blijven. PSV moest het spel maken, maar kon tegen een hecht Feyenoord nauwelijks echte kansen creëren. Zelf kreeg Feyenoord de kansen om het definitief te beslissen. Jorgensen leek dat na een uur spelen ook daadwerkelijk te doen, maar de videoref besloot na lang bestuderen van de beelden dat het nipt buitenspel was. De 2-0 kwam echter geen moment meer in gevaar voor de Rotterdammers.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws