Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord na rust te sterk voor ADO Den Haag: 3-1 overwinning

28 januari 2018 16:24

Feyenoord heeft het eerste thuisduel na de winterstop in winst weten om te zetten. ADO Den Haag werd met 3-1 verslagen door de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Alle doelpunten vielen pas na rust, waarbij Steven Berghuis de grote man was. Naast zelf een keer te scoren gaf hij ook twee assists. Tonny Vilhena en Jens Toornstra scoorden ook. Oud-Feyenoorder Lex Immers scoorde voor ADO Den Haag.

Feyenoord begon voortvarend aan het duel en leek van plan om voor rust het duel al grotendeels te willen belissen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kwam echter maar niet door de groen-gele muur die ADO had getrokken voor het doel. Ondanks enkele mogelijkheden kwam Feyenoord niet tot scoren voor rust. De beste mogelijkheid van de eerste helft was bovendien voor ADO toen de bezoekers in de slotminuut voor het doel kwamen, echter wisten zij ook niet te scoren.

Doelpunten vielen na rust wel. In de 54e minuut zette Steven Berghuis de bal voor en deze werd door Tonny Vilhena tegendraads ingekopt. Doelman Robert Zwinkels was kansloos en De Kuip kon voor het eerst opspringen.

De openingstreffer leek voor Feyenoord een startschot op meer en de thuisploeg ging vol op jacht naar meer. Dat gebeurde uiteindelijk na 68 minuten. Een poging van Nicolai Jørgensen werd nog van de lijn gehaald, maar uit de rebound kreeg Berghuis de bal buiten het strafschopgebied en hij krulde deze prachtig in de verre hoek.

Eigenlijk vanuit het niets viel plotseling de 2-1 toen oud-Feyenoorder Lex Immers vanuit een corner hard binnen schoot. De Hagenezen gingen daarna vol op jacht naar de gelijkmaker en daar kregen ze ook enkele mogelijkheden op. De wedstrijd werd echter definitief beslist door Jens Toornstra toen hij in de 80e minuut de bal van Berghuis kreeg en vervolgens hard binnen schoot.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws