Feyenoord blijft in strijd met Ajax via overwinning op Zwolle

20 april 2003 14:10

Verslaggever: JL

Feyenoord behaalde zondagmiddag een regelmatige overwinning op FC Zwolle. In het Oosterenk stadion won Feyenoord met 1-3. Feyenoord blijft door de overwinning in de strijd met Ajax om de tweede plaats. De achterstand van de Rotterdammers bedraagt weer een punt. Tegelijkertijd hielp Feyenoord Excelsior door mede-degradatiekandidaat Zwolle te verslaan.

Het spel van Feyenoord was allerminst groots te noemen. De ploeg leek de wedstrijd tegen Ajax nog in de benen te hebben. Toch kwam Feyenoord geen moment in de problemen. Al na een kwartier spelen stonden de Rotterdammers op een veilige 0-2 voorsprong. Buffel en Van Hooijdonk scoorden voor Feyenoord.

In de tweede helft maakte FC Zwolle de aansluitingstreffer door een doelpunt van Bosschaart. In de laatste minuut besliste Feyenoord's topscorer Van Hooijdonk de wedstrijd met zijn tweede en Feyenoord's derde doelpunt, 1-3. Van Hooijdonk kwam daarmee op 24 goals, nog vier minder dan Mateja Kezman die gisteren een keer doeltrof.