Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord brengt te weinig in Klassieker: 2-0 nederlaag

21 januari 2018 16:19

Feyenoord is er niet in geslaagd om de achtervolging op de koplopers in te zetten. In de Klassieker ging Feyenoord vrij kansloos met 2-0 onderuit. Feyenoord bracht veel te weinig om ergens aanspraak op te kunnen maken. De ploeg miste agressie en overtuiging om naar voren door druk te zetten en iets te creëren.

In een matige eerste helft beperkte Feyenoord zich met compact spel vooral tot verdedigen. De ploeg gaf nauwelijks iets weg, maar wist aanvallend niets te creëren. Toch kreeg de ploeg van Van Bronckhorst vlak voor rust de beste kans toen na een counter Berghuis koppend de kans kreeg. Onana wist echter knap te redden.

Na rust gaf Feyenoord Ajax teveel ruimte. Dat leverde binnen een tijdsbestek van drie minuten (tussen de 50ste en 53ste minuut) een 2-0 achterstand op. Eerst kon Van de Beek binnenwerken, vervolgens was het Huntelaar die Ajax met een kopbal op 2-0 zette. Toen na een uur spelen ook Jorgensen nog van het veld moest met zijn tweede gele kaart was het gespeeld. Feyenoord kon niet meer en Ajax hoefde niet meer.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws