Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord in januari opnieuw naar Cuba


18 december 2017 16:55 Feyenoord.nl

Feyenoord verzorgt van 8 tot en met 13 januari 2018 opnieuw voetbalclinics voor coaches en jeugd in de Cubaanse hoofdstad Havana. Het bezoek is een follow-up van de handelsmissie van toenmalig minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen, afgelopen jaar.

In nauwe samenwerking met de ministeries van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het Cubaanse sportministerie, het bedrijfsleven en Rotterdam Topsport, zal Feyenoord in Cuba jeugd- en coach-clinics verzorgen en zal er aan de Cubaanse voetbalbond een grote hoeveelheid voetballen, voetbalkleding en trainingsmateriaal worden gedoneerd.

Oud-spelers in actie
Het voetbaltechnische deel van het project wordt uitgevoerd door een trainersstaf van Feyenoord International. Voor Feyenoord International komen in Havana onder meer oud-spelers Mike Obiku, Robin Nelisse en Gill Swerts en international development coach Luka Lalic in actie. De Cubaanse voetbalbond stelt voor de clinics het nationale stadion Pedro Marrero in Havana beschikbaar.

De logistieke organisatie van het project is in handen van de Rotterdamse scheepvaartonderneming Nirint Shipping, trouwe unithouder van Feyenoord en kantoor houdend in Havana. Rotterdam Topsport verzorgt de contacten met het Cubaanse sportministerie en de Cubaanse voetbalbond en met de ambassades van Nederland en van Cuba.

Voetbal steeds populairder
Cuba heeft een naam hoog te houden op het gebied van sport. Honkbal is weliswaar nog altijd dé volkssport van het land, maar voetbal kent vooral bij de jeugd, zowel jongens als meisjes, een snel groeiende populariteit. Voor Feyenoord is dit het vierde jaar dat de coach- en jeugdclinics in Cuba worden georganiseerd.

Gido Vader, manager International Relations Feyenoord en delegatieleider: ‘Feyenoord is een wereldclub met een Rotterdamse doe-mentaliteit. In Cuba kunnen we dankzij de projectsponsoren heel concreet bijdragen aan de verdere ontwikkeling van voetbalcoaching op het eiland en aan sportparticipatie door kinderen. Samen met de Cubaanse voetbalbond werken we aan een duurzame relatie.’

Naast de bijdragen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, RVO en Nirint Shipping wordt dit project mede mogelijk gemaakt door: CARU Containers, Jordex Shipping & Forwarding, Matrans Holding, Seablinc, International Lashing Service, WOMY Equipment Supply, Van Oord en Logimetal.

Meer op Feyenoord.nl


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws