Transparent
Inloggen
Sluiten

Goede generale Feyenoord Onder 19 voor duel met Napoli

3 december 2017 11:55 - Feyenoord.nl

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag een goede generale beleefd voor de beslissende groepswedstrijd in de UEFA Youth League. Het team van trainers Cor Adriaanse, Ulrich van Gobbel en Arnold Scholten won de competitiewedstrijd bij AZ met 0-2. Door de zege is het zeker dat Onder 19 eindigt in de top acht van de Eredivisie O19, waardoor het na de winter actief is in de Kampioenencompetitie.

De Onder 19-teams van Feyenoord en AZ waren aan elkaar gewaagd in de beginfase van de wedstrijd. De bezoekers kregen kansen via Dylan Vente en Wouter Burger, maar hun schoten misten precisie. Na een klein half uur spelen was het wel raak voor de zestienjarige Burger. Na een hoekschop kreeg hij de bal voor zijn voeten, de middenvelder twijfelde geen moment en loste een hard schot waarmee hij AZ-doelman Jasper Schendelaar passeerde.

In de tweede helft meldde de thuisploeg zich vaker in het strafschopgebied van Feyenoord en kreeg het een aantal goede kansen om de gelijkmaker te maken. Een vrije trap van de Noord-Hollanders raakte de paal, enkele minuten later verrichte Feyenoord-doelman Jordie van Leeuwen een knappe redding waardoor de voorsprong op het scorebord bleef staan. Kort voor het eindsignaal stelde Vente de overwinning veilig. De talentvolle spits schoot na een goede aanval op aangeven van invaller Touré raak: 0-2.

Na afloop van de wedstrijd gaf trainer Adriaanse aan blij te zijn met de overwinning. ‘Wedstrijden tegen AZ zijn altijd lastig, maar we hebben het prima gedaan vandaag,’ aldus de coach. ‘We hebben ons geplaatst voor de Kampioenencompetitie, dat is mooi en het belangrijkste voor vandaag. We gaan nu met een goed gevoel richting de UEFA Youth League-wedstrijd tegen Napoli van komende woensdag. Dat gaat een mooie wedstrijd worden waarin we er weer moeten staan.’

Scoreverloop:
27’ 0-1 Burger
89’ 0-2 Vente

Opstelling Feyenoord Onder 19
Van Leeuwen; Reith, Lewis, Geertruida, Smeulers; El Bouchataoui, Burger, Wehrmann (46’ Kökcü); Huijgen (46’ Touré), Vente en Zwarts.

Meer op Feyenoord.nl


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws