Transparent
Inloggen
Sluiten

Aanklager en tuchtcommissie kwamen kijkje nemen bij Feyenoord


29 november 2017 11:59 KNVB.nl

De wedstrijd- en veiligheidsorganisatie in het betaald voetbal wordt steeds professioneler en blijft zich voortdurend ontwikkelen. Voor de onafhankelijke leden van de tuchtrechtelijke organen van de KNVB - dit zijn aanklagers, tuchtcommissie, commissie van beroep, secretarissen - is het daarom van belang om regelmatig in de praktijk mee te kijken bij de clubs. Tijdens deze werkbezoeken gaat de aandacht vooral uit naar zaken als de infrastructuur, technische hulpmiddelen en de veiligheidsorganisatie.

De afgelopen maanden waren zij te gast bij wedstrijden van Feyenoord en ook bij NEC en FC Utrecht. Tijdens de werkbezoeken bieden de clubs een blik achter de schermen van hun veiligheids- en wedstrijdorganisatie. Vaak via presentaties en een rondleiding in het stadion. Zo werd bij Feyenoord de commandokamer bekeken, vertelde FC Utrecht over het preventieve supportersbeleid en ging NEC dieper in op het camerasysteem.

Op deze manier blijven de leden van de tuchtrechtelijke organen op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, van de mogelijkheden én onmogelijkheden. Dat vergroot hun praktijkkennis over allerlei operationele zaken op het gebied van wedstrijd- en veiligheidsorganisatie van BVO's. Ook in combinatie met diverse andere betrokken partijen, zoals lokale autoriteiten.

Meer op KNVB.nl


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws