Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Feyenoord - Swift


25 oktober 2017 09:27 Feyenoord.nl

Na de nederlaag in de Klassieker treft Feyenoord woensdagavond opnieuw een Amsterdamse tegenstander. Zaterdaghoofdklasser AVV Swift is de opponent in de tweede ronde van de KNVB Beker. Swift versloeg in de eerste ronde bekerhouder Vitesse na strafschoppen. Het was de eerste keer in de geschiedenis van het toernooi dat een bekerhouder in de eerste ronde werd uitgeschakeld.

Teamnieuws

Trainer Giovanni van Bronckhorst kan vanavond nog niet beschikken over Sven van Beek, Renato Tapia, Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden. Een lichtpuntje voor Van Bronckhorst is de terugkeer van Kenneth Vermeer. De doelman raakte kort voor aanvang van het seizoen geblesseerd aan zijn hand en zat tegen Ajax voor het eerst bij de wedstrijdselectie.

Bij Swift doet aanvoerder Rutger de Vries er alles aan om op tijd fit te zijn. De captain van de Amsterdammers viel in de verlenging van het duel met Vitesse uit met een blessure, maar hoopt de wedstrijd in De Kuip te halen. Voor Stef Leliveld is het bekerduel extra bijzonder; als seizoenkaarthouder zat hij afgelopen zondag nog op de tribune van het stadion waarin hij vanavond mag spelen.

Visie van de trainers

‘We hebben Swift op dezelfde manier geanalyseerd als alle tegenstanders,’ zegt Van Bronckhorst. ‘Natuurlijk kun je hen minder volgen dan andere clubs, omdat de wedstrijden niet op tv komen, maar we hebben ze wel in een aantal wedstrijden bekeken. Tegen Vitesse waren de omstandigheden, waaronder een slecht kunstgrasveld, in het voordeel van Swift. Nu spelen wij thuis, op een goed, snel en groot veld. Al met al is dit een wedstrijd die we moeten winnen en dat zullen we ook gaan doen.’

‘Feyenoord-uit, spelen in De Kuip, dat is voor iedereen een droom,’ zegt Swift-trainer Bart Logchies. ‘Feyenoord is echt een fantastische club, De Kuip een van de mooiste stadions van Nederland. Ik beschouw het als een evenement, wat er ook gebeurt. Wij kunnen eigenlijk niet verliezen.’

Vorm

Feyenoord verloor zes van de laatste negen officiële wedstrijden. De laatste vier duels in De Kuip werden niet gewonnen, de laatste zege dateert van zondag 1 oktober toen uit bij AZ met 0-4 werd gewonnen.

Swift kende een slechte generale door in de zaterdag Hoofdklasse A met 2-0 te verliezen van hekkensluiter RVVH. De ploeg staat momenteel op de achtste plaats in de competitie.

Historie

Feyenoord en Swift troffen elkaar nooit eerder. De laatste keer dat Feyenoord een amateurclub ontmoette in het bekertoernooi, was op 30 oktober 2013. HSV Hoek werd in de tweede ronde met 3-0 verslagen in De Kuip.

Meer op Feyenoord.nl


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws