Transparent
Inloggen
Sluiten

Kuyt verkozen tot Speler van de Maand mei


22 mei 2017 17:16 Feyenoord.nl

Dirk Kuyt is door leden van Het Legioen met overmacht verkozen tot Speler van de Maand mei. De captain kreeg liefst 52% van de stemmen en hield daarmee Karim El Ahmadi (17%) en Nicolai Jørgensen (9%) ruim achter zich.

Dat Kuyt als winnaar uit deze verkiezing is gekomen, mag gezien zijn prestaties geen grote verrassing zijn. De Katwijker was voor Feyenoord van onschatbare waarde in de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo (3-1), die hij met een hattrick hoogstpersoonlijk besliste. Zijn eerste treffer van de middag was bovendien zijn honderdste in het shirt van Feyenoord.

Zo schreef Kuyt historie in mei, een maand waarin hij tevens aankondigde te stoppen als profvoetballer. Het 36-jarige clubicoon zette op woensdag 17 mei een punt achter zijn spelerscarrière, drie dagen na het verwezenlijken van zijn mooiste droom: landskampioen worden met Feyenoord.

Leden van Het Legioen kunnen maandelijks hun Speler van de Maand kiezen. Zij kunnen elke maand twaalf Legioenpunten verdelen onder hun drie favoriete Feyenoord-spelers. De speler die de meeste Legioen-punten krijgt toebedeeld, ontvangt de prijs ‘Legioen Speler van de Maand’. Onder alle Legioen-leden die hebben gestemd, worden drie gesigneerde shirts van de Speler van de Maand verloot.

De opgetelde punten wijzen aan het eind van het seizoen uit welke Feyenoorder zich ‘Legioen Speler van het Seizoen’ mag noemen. Op korte termijn wordt bekend welke speler dit is geworden.

Meer op Feyenoord.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws