Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord onder 19 eenvoudig naar volgende bekerronde


4 februari 2017 21:11 Feyenoord.nl

Feyenoord Onder 19 heeft zich zaterdagmiddag met gemak geplaatst voor de kwartfinales van het bekertoernooi. Het elftal van trainer Damien Hertog, dat lange tijd met een man meer speelde dan tegenstander FC Utrecht Onder 19, zegevierde met 0-4.

Feyenoord had het in de eerste fase van de wedstrijd lastig en slaagde er niet in om tot grote kansen te komen. Dat veranderde na zo’n twintig minuten spelen: één van de Utrecht-spelers werd met een rode kaart van het veld gestuurd na een opstootje bij een hoekschop. Feyenoord profiteerde al snel van deze overtalsituatie en kwam aan de leiding via Rashaan Fernandes. ‘Ik denk dat die rode kaart wel een kantelmoment in de wedstrijd was,’ vertelde Feyenoord-coach Damien Hertog.

Na rust besliste Feyenoord-verdediger Mats Knoester al snel het duel, waarna Emil Hansson de score verder liet oplopen. Met twee knappe, individuele acties bracht de Noor de 0-3 en 0-4 op het scorebord. ‘We hebben de wedstrijd erg professioneel uitgespeeld,’ vervolgde Hertog. ‘Het is niet vanzelfsprekend dat je met 11 tegen 10 spelers eenvoudig wint. We hebben het er gemakkelijk uit laten zien, omdat we hard zijn blijven werken en bij vlagen goed combinatievoetbal hebben laten zien.’

FC Utrecht Onder 19 – Feyenoord Onder 19 0-4
Scoreverloop:
25' 0-1 Rashaan Fernandes
50' 0-2 Mats Knoester
68' 0-3 Emil Hansson
79' 0-4 Emil Hansson

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Sinteur, Zwartjens, Knoester (85' Butter), Malacia; Wehrmann; Smeulders (60' Kökcü), Hansson; Vente, Fernandes (35' Anez) en Robertha.

Meer op Feyenoord.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws