Bekerduel Ajax A1 - Feyenoord bij 0-2 gestaakt wegens sneeuwval

9 februari 2013 20:08 - Feyenoord.nl

De mini-klassieker tussen Feyenoord A1 en Ajax A1 is zaterdag in Amsterdam bij een 0-2 ruststand in het voordeel van Feyenoord gestaakt wegens sneeuwval. De KNVB heeft nog geen beslissing genomen over het vervolg van het duel, al ligt het volgens trainer Damien Hertog voor de hand dat zijn ploeg binnenkort opnieuw moet afreizen naar Amsterdam om de tweede helft van het bekerduel te spelen.

‘Ik kan me niet voorstellen dat de KNVB zo’n goede eerste helft van onze kant teniet zal doen door de hele wedstrijd over te laten spelen’, zei Hertog. ‘Ik verwacht dat we de tweede helft zullen uitspelen. Dat lijkt mij het eerlijkste, maar ik kan niet voor een ander beslissen.’

De sneeuw was voor Feyenoord A1 een flinke spelbreker. Het elftal van Hertog domineerde in de eerste helft en zette de thuisclub vroeg onder druk. De eerste tien minuten was Ajax nog gelijkwaardig, maar daarna nam Feyenoord het heft in handen. ‘We gingen steeds beter voetballen en kregen de beste kansen’, meende de trainer.

Joey Sleegers opende de score voor A1. De aanvallend ingestelde middenvelder maakte goed gebruik van een gat in de Amsterdamse verdediging en rondde koelbloedig af: 0-1. Tien minuten later knalde buitenspeler Vincent Janssen de 0-2 tegen de touwen. Zijn afstandsschot dwarrelde, waardoor Ajax-doelman Peter Leeuwenburgh zich op de bal verkeek.

A1 had na de 0-2 kansen genoeg om uit te lopen naar een hogere score, maar de bal ging er niet meer in. ‘We zijn nog genadig geweest. De wedstrijd had al beslist kunnen zijn’, zei Hertog, die desondanks trots was op zijn ploeg.

Ajax A1 – Feyenoord A1 0-2 (bij rust gestaakt wegens sneeuwval)
21’ 0-1 Joey Sleegers
32’ 0-2 Vincent Janssen

Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Van Beek, Dekker, Woudenberg; Thong, Knoester, Sleegers; Janssen, Dammers, Karsdorp.