Jong Feyenoord gelijk in Eindhoven; Feyenoord A1onderuit

16 februari 2002 17:45

Verslaggever: Pablo

Zowel Jong Feyenoord als Feyenoord A1 konden vandaag niet tot winst komen. Jong Feyenoord speelde op de Herdgang met 1-1 gelijk tegen Jong PSV. De eerste helft was van beide kanten erg matig. De tweede helft was aantrekkelijker, mede vanwege de doelpunten. Leon Hese bracht PSV in de tweede helft op voorsprong uit een penalty. Jason Oost scoorde de gelijkmaker voor de Rotterdammers, ook via een penalty. Tenslotte miste Hese 10 minuten voor tijd nog een penalty en daarmee de kans op winst voor PSV. Omdat Ajax met 3-3 gelijkspeelde tegen Jong Heerenveen bleef de achterstand op 2 punten. Feyenoord A1 ging verrassend met 1-0 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van NEC. Met twee wedstrijden minder staan de jonge Feyenoorders nu een verliespunt achter op zowel Ajax als Vitesse.

Hier volgt een wedstrijdverslag van Jong PSV - Jong Feyenoord.

Allereerst de opstelling van Feyenoord met tussen haakjes mijn beoordeling van deze wedstrijd:

11. Driss El Akchaoui (7)

De wedstrijd vond plaats op de altijd even mooie Herdgang. Op het trainingsveld waren Hofland, Heintze en Lucius rustig met de physio een balletje aan het trappen terwijl de A selectie in het hoofdgebouw een bespreking hadden over de wedstrijd vanavond tegen NEC.

Dan nu over tot de wedstrijd, de eerste helft kabbelde vooruit in een rustig schaakspel waarbij weinig te beleven viel. Er waren geen echte kansen en PSV was de iets sterke ploeg met hun uitblinker, de rechtsbuiten die debuteerde in het eerste elftal tijdens de Europacup wedstrijd tegen de grieken, Nyron Wau.

De tweede helft was zeker wel beter doordat beide teams opener gingen spelen. Dit leidde uiteraard tot kansen aan beide kanten. Said Boutahar had de 0-1 op zijn schoen maar de keeper van PSV, Guido Budziak kwam knap uit zijn goal om de bal van Said's schoen te plukken.

Na de zoveelste mislukte corner van Feyenoord brak PSV uit met een counter die leidde tot de eerste strafschop van de wedstrijd. Klaas Jan Huntelaar werd van achteren neergetrokken door Reinhard Breinburg maar om nu te zeggen dat het 100% zuiver een penalty was, daar valt over te twisten. In ieder geval was de penalty gegeven en de aanvoerder van PSV, de verdediger Leon Hese, mocht aanleggen van 11 meter om onberispelijk de bal tegen de touwen te hijsen. Carlo L'Ami zat weliswaar in de goede hoek maar de pingel was onhoudbaar, 1-0 voor PSV zo op het uur.

Dit was voor Feyenoord het teken om er een schepje bovenop te gooien, met name Said Boutahar speelde de sterren van hemel. Gezegend met het nummer 10 was hij werkelijk waar overal te vinden om zijn companen te helpen en voorop in de strijd te gaan. Dit leidde dan ook tot de gelijkmaker van Feyenoord. Said pikte de bal op net na de middenlijn en passeerde 3 PSV'ers om vervolgens in het 16 metergebied een pingel te versieren. Het leek verdacht veel op een goedmakertje voor de 1-0 van PSV.
De totaal niet in de wedstrijd zittende Jason Oost mocht, 10 minuten na de eerste treffer, de pingel verzilveren en deed dit dan ook professioneel in de rechterbovenhoek. Keeper Budziak zat in de goede hoek maar wederom onhoudbaar.

Feyenoord rook bloed en ging voor de overwinning in Eindhoven. Dit leidde echter tot gaten tussen de linies en zo kon PSV counteren over links. De deense international Morten Larsen, die sterk voor de dag kwam, trok de bal voor van links richting de penalty stip waar een van de betere Feyenoorders, Mels van Driel, zeer ongelukkig de bal op zijn hand kreeg terwijl hij de intentie had de bal op de borst te nemen. De toch wat warrig fluitende scheidsrechter Brummer legde de bal tot verbazing van alle toeschouwers wederom op de stip. Voor Leon Hese, de uitgelezen mogelijkheid om 10 minuten voor tijd de wedstrijd in het voordeel van de Eindhovenaren te beslissen, faalde jammerlijk doordat hij a la Neeskens keihard door het midden de bal vol op de lat joeg.

Na dit vuurwerk was de show ook meteen gedaan. De wedstrijd ging uit als een nachtkaars en samenvattend mag gesteld worden dat de eerste helfst slecht was en de tweede helft vermakelijk. Van Feyenoord kant waren vandaag in mijn ogen alleen linksback Mels van Driel en de vandaag op 10 opererende Said Boutahar potenti?le 1e elftal spelers. Said zit natuurlijk ook al bij de selectie van het eerste, maar dan zie je ook meteen dat zo'n jongen toch net weer iets meer heeft dan de rest op het veld. Het enige jammere vond ik dat Robin van Persie niet gespeeld heeft, zal waarschijnlijk bij de selectie van het eerste gezeten hebben, maar nogmaals Said Boutahar is THA MASTER.