Transparent
Inloggen
Sluiten

Meer info over Rangers FC

12 december 2001 12:46

Verslaggever: PvdH

In de achtste finales van de UEFA Cup treft Feyenoord de Schotse club Rangers FC. De club van terugtredend coach Dick Advocaat was waarschijnlijk de lastigste, maar ook aantrekkelijkste tegenstander die de Rotterdammers konden treffen in de volgende ronde van het UEFA Cup toernooi.

Wanneer Feyenoord en Rangers elkaar op 21 februari voor het eerst treffen, zal 77-voudig Schots international Alex McLeish het roer al van Advocaat overgenomen hebben. De nieuwe manager komt van Hibernian FC en was volgens de Nederlander zijn eerste keus om hem op te volgen. Advocaat zelf gaat een andere functie binnen de club vervullen.

In de 3e ronde van de UEFA Cup versloegen de Rangers na penalties het Franse Paris Saint Germain. Onder andere oud-Feyenoorder Bert Konterman en Ronald de Boer mistten hun strafschop nog jammerlijk. Maar omdat de Fransen nog minder vaak het net troffen, wonnen de Schotten uiteindelijk met 4-3 na 10 penalties.

Onder contract bij de Schotse club staan onder andere de Nederlanders Fernando Ricksen, Arthur Numan, Michael Mols en de eerder genoemde Ronald de Boer en Bert Konterman. De club mag dus met recht een Nederlandse kolonie op Schotse bodem worden genoemd. Andere topspelers zijn Lorenzo Amoruso, Barry Ferguson, Tore Andr? Flo, Andrei Kanchelskis en Claudio Reyna. En ook de bij Ajax weggepestte Shota Arveladze is tegenwoordig werkzaam bij de club. De officiele website van Rangers FC, dat enkele jaren terug nog tweemaal PSV versloeg, is te vinden op www.rangers.co.uk.

De erelijst van Rangers FC is buiten Schotland zelf vrij magertjes. De Europa Cup II werd in 1972 gewonnen, in 1961 en 1967 was de club runner-up. Rangers werd in 2000 voor het laatst kampioen van Schotland, voor de 49e keer. Op dit moment staat de club tweede, op flinke achterstand van Celtic. De Schotse beker werd 29 keer gewonnen, de League Cup 21 keer.

Meer op




Tags

rangers advocaat uefa boer konterman penalties schotland aantrekkelijkste amoruso andrei arthur arveladze barry bodem celtic erelijst ferguson flo hibernian kanchelskis kolonie lorenzo magertjes mcleish michael mistten mols nederlanders numan reyna ricksen roer runner schots shota terugtredend tore weggepestte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.142 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall geertruida gimenez hartman israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pusic reijnders rodriguez rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda