Transparent
Inloggen
Sluiten

Om 13.00 uur begin herdenking Coen Moulijn


8 januari 2011 13:03

Om 13.00 uur begint in het Maasgebouw van stadion De Kuip de herdenkingsdienst voor oud-linksbuiten Coen Moulijn, die maandagnacht op 73-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding. Tijdens de ceremonie in het zalencomplex van het stadion zullen onder anderen de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, KNVB-voorzitter Michael van Praag en oud-voorzitter Gerard Kerkum het woord voeren. Gerard Cox en Lee Towers verzorgen met het Rotterdams Operakoor en pianist Arjan Breukhoven de muzikale omlijsting.

Na de dienst zal de rouwstoet rond kwart voor drie vanaf De Kuip vertrekken. Op de Coolsingel in het centrum van de stad worden veel Rotterdammers verwacht die Moulijn op weg naar het crematorium Hofwijk de laatste eer willen bewijzen.

Van 12:00 tot 17:00 uur presenteert Léon Boele op Radio Rijnmond de speciale uitzending over het laatste eerbetoon van het Feyenoord-icoon. Er is onder andere aandacht voor de herdenkingsdienst in de Kuip en live verslag van de rouwstoet die rond 14:45 uur vanaf het stadion vertrekt. De stoet gaat daarna via het standbeeld via de Olympiaweg, Erasmusbrug en Schiedamseweg naar de Coolsingel en vervolgens richting het crematorium Hofwijk. De programma’s Rijnmond Sport en Vraag het de Bieb komen zaterdag te vervallen.

TV Rijnmond maakt twee extra nieuwsuitzendingen. Vanaf 15:00 uur live vanaf de Coolsingel wanneer de stoet passeert en om 17:00 uur een terugblik op het laatste eerbetoon en unieke, niet eerder vertoonde beelden van de legendarische linksbuiten. Op tv worden exclusieve beelden getoond van Moulijns succesvolle jaren bij Feyenoord. Het filmmateriaal is in de jaren zestig en zeventig gemaakt.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws