Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord vooral stroef uit de startblokken

6 december 2010 21:26

Nu de competitie precies halverwege is, is het tijd om voorlopig de balans op te maken. Na alle tegenstanders één keer te hebben ontmoet, staat Feyenoord historisch laag op een 14e plek. De Rotterdammers blijken dat vooral te danken te hebben aan slechte eerste helften.

In de fictieve ranglijst van alleen de eerste helften staat Feyenoord namelijk voorlaatste en is alleen Willem II zwakker. In meer dan de helft van de wedstrijden moesten de Rotterdammers al tegen een achterstand aankijken met rust. Kijken we alleen naar de tweede helften, is er aansluiting met de middenmoot.

Verder bleek Feyenoord thuis een heel stuk sterker dan uit. In de Kuip werden 14 van de 17 punten bij elkaar gevoetbald en is er sprake van een positief doelsaldo van +8. Ondanks dat er slechts 8 thuiswedstrijden werden gespeeld (veel andere clubs speelden er al 9), staat Feyenoord daarmee 11e op deze fictieve ranglijst. Op verplaatsing kon zelfs geen enkele keer een overwinning worden gevierd tot dusver.

De ranglijsten van thuis- en uitwedstrijden wordt uiteraard licht vertekend door het feit dat de helft van de clubs een keer vaker thuis en de andere helft vaker uit speelde. Tevens speelden Roda JC, NAC, Excelsior en VVV een wedstrijd minder dan de rest, omdat hun wedstrijden dit weekend en vanavond werden afgelast. De wedstrijden worden naar verwachting echter pas na de volgende speelronde ingehaald.




Tags

fictieve stroef afgelast danken excelsior historisch kuip middenmoot nac ontmoet ranglijsten roda vvv

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda