Transparent
Inloggen
Sluiten

Supportersboek over honderd jaar Legioen

29 november 2007 19:09

Verslaggever: K

Nadat zij in 2004 het succesvolle supportersboek ‘Leven met Feyenoord’ presenteerden, komen Peter Blokdijk en Boudewijn Warbroek in januari 2008 met een nieuw boek: Legioen!

Peter en Boudewijn zijn allebei al ruim dertig jaar lang fanatieke supporters en vaste wedstrijdbezoekers van Feyenoord. Zij hebben elkaar ongeveer 25 jaar geleden op de tribune ontmoet. Peter en Boudewijn zijn ervan overtuigd dat de intense beleving bij de Feyenoord-aanhang uniek is voor Nederland. De achterban is bovendien de belangrijkste pijler waar de club op steunt. Bij het honderdjarig bestaan van Feyenoord mag een boek over de supporters volgens hen daarom niet ontbreken. Peter schreef in 1999 ook al ‘De liefde die Feyenoord heet’.

In de loop der jaren hebben beide auteurs veel bijzondere mede-supporters ontmoet. De een laat zijn lichaam van boven tot onder tatoeëren met uitingen van clubliefde. Een volgende reist de halve wereld over voor het bijwonen van één enkel vriendschappelijk duel. Weer een ander draagt het hele jaar door uitsluitend en alleen Feyenoord-kleding. En dan heb je nog de categorie op wie dit allemáál van toepassing is.

Natuurlijk zijn er ook supporters die hun clubtrouw minder uitbundig en minder zichtbaar belijden. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: Feyenoord is een bepalende factor in hun leven. Vaak zelfs een allesbepalende factor. Feyenoord is een club die je nooit meer loslaat, op wat voor manier je er ook bij betrokken raakt. Vele oud-spelers, ex-bestuursleden, zakenlieden die de club te hulp zijn geschoten, én hun kinderen en kleinkinderen vormen hiervan het bewijs.

In het boek worden de verhalen verteld van een groep willekeurige Feyenoorders. Oud, jong, man, vrouw, rijk en arm; allemaal komen ze aan bod. En allemaal behoren ze tot die ene familie, waarvan de omvang blijkens KNVB-onderzoek wordt geschat op tweeënhalf miljoen leden. Oftewel: het Legioen.

Het boek wordt ruim tweehonderd pagina’s dik in een formaat van 20 x 27,5 centimeter. Het gaat om een gebonden uitgave, die rijk is geïllustreerd met schitterende foto’s, die voor het overgrote deel nooit eerder zijn gepubliceerd. De verwachte prijs in de winkel is 19,95 euro. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij De Fontein in Baarn. Het ISBN-nummer is 978 90 261 2358 0.

Meer op




Tags

boek legioen supportersboek factor ontmoet aanhang allesbepalende auteurs baarn belijden bepalende bewijs blijkens blokdijk clubliefde clubtrouw fanatieke fontein formaat foto geillustreerd honderdjarig intense isbn jong kinderen kleinkinderen knvb liefde loslaat nederland oftewel omvang overgrote pijler presenteerden steunt tatoeeren toepassing uitgeverij uitingen uitsluitend warbroek wedstrijdbezoekers willekeurige winkel zakenlieden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.396 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida hancko kloese lien middenveldert nha slot stengs tai thao timber tin truc tuyen viet wieffer zerrouki