Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB fel tegen plannen Platini

6 oktober 2007 14:53

De KNVB is fel gekant tegen de plannen van de nieuwe voorzitter van de UEFA, Michel Platini, om de Champions League te hervormen. De plannen behelzen dat meer landen hun kampioen direct mogen afvaardigen naar het prestigieuze toernooi en dat de absolute toplanden meer directe toelatingsplekken krijgen. Tevens zouden de bekerwinnaars uit verschillende landen om plaatsen in de Champions League mogen gaan spelen.

Voor Nederland pakken de plannen waarschijnlijk nadelig uit. Nederland zou waarschijnlijk gaan naar één directe Champions League plaats, één directe UEFA Cup plaats en driemaal een voorronde van de UEFA Cup. De voorrondeplaats voor de Champions League zou vervallen.

De KNVB is tegen omdat "de zogenaamde grote landen worden met deze plannen bevoordeeld ten opzichte van de 'kleine' landen" en omdat "het fundament onder de play-offs" weg zou worden geslagen. Kesler gaat in zijn brief overigens niet in op de plannen van Reker, die ook een antwoord vormen op de plannen van Platini. De nationale voetbalbond is blij niet alleen te staan in de kritiek; ook Duitsland, Schotland en de G14 zijn tegen.

Wel schaart de KNVB zich achter het voornemen van Platini om clubs te verplichten om vanaf 2008 in hun selectie minimaal acht spelers op te nemen, van wie er vier door de club zelf zijn opgeleid en vier uit het land komen waar de club is gevestigd.

Meer op




Tags

knvb platini uefa nederland afvaardigen brief duitsland fundament gekant kesler michel nadelig reker schaart schotland toelatingsplekken toplanden voorronde voorrondeplaats

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda