Transparent
Inloggen
Sluiten

Oefenwedstrijd UTA Arad - Feyenoord; revanche voor Feyenoord?

2 juni 2007 19:47

Verslaggever: K

De Roemeense club UTA Arad meldt dat het Feyenoord heeft gestrikt voor een vriendschappelijke wedstrijd op 22 juli. Feyenoord krijgt dan eindelijk de kans om 'revanche' te nemen voor de nederlaag in de Europa Cup 1 in 1970. Na het winnen Europa Cup 1 in 1970 en vervolgens de wereldbeker op 9 september, kwam Feyenoord een week later in de eerste ronde van de Europa Cup 1 als titelhouder niet verder dan 1-1 in eigen huis tegen het kleine UT Arad (inmiddels heet de club UTA Arad). Uit In Roemeni? werd het twee weken later om 14.00 uur 's middags omdat de club geen lichtinstallatie had 0-0. Daardoor werd Feyenoord al in de eerste ronde uitgeschakeld. De spelers werden door de Roemeense staat uitgeroepen tot helden en er kwam een herdenksteen bij het stadion van de club met de namen van alle spelers.

Opbrengst van de revanchewedstrijd gaat volgens de berichten naar een fonds dat arme kinderen in de Roemeense stad helpt.

Meer op




Tags

arad uta revanche fonds gestrikt herdenksteen kinderen lichtinstallatie revanchewedstrijd roemeni titelhouder wereldbeker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.401 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane alonso arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien liverpool middenveldert nha slot tai thao timber tin wieffer yoda