Transparent
Inloggen
Sluiten

Aanklager UEFA nog niet klaar met Feyenoord

12 december 2006 10:11 - BN/De Stem

Verslaggever: Q

BN/De Stem meldt vanochtend dat de aanklager van de UEFA in beroep is gegaan tegen de straf die Feyenoord kreeg voor de ongeregeldheden in Nancy. De Rotterdammers, die zelf wel akkoord waren gegaan met de zogenaamde lichte straf, kunnen het boek daardoor nog niet sluiten. Waarschijnlijk in januari zal het beroepsorgaan van de UEFA, de 'Board of Appeal' de zaak helemaal opnieuw bekijken.

De aanklager kan uitgebreid werk maken van zijn beroep en getuigen laten opdraven en gebruik maken van TV-beelden. De aanklager vindt dat Feyenoord een te lage straf heeft gehad met de boete van ? 125.000 en een voorwaardelijke straf van twee wedstrijden zonder publiek. Bovendien heeft hij juridische bezwaren tegen de uitspraak, in de zin dat 'het vergoeden van de aangerichte schade' geen regelementaire straf zou zijn, volgens de UEFA-regels.

Waarschijnlijk eist de aanklager wederom een uitsluiting van Feyenoord voor de duur van twee jaar. Mocht de UEFA Feyenoord alsnog veroordelen tot een dergelijke straf, kan de Rotterdamse club enkel nog in beroep bij de Court of Arbitration for Sport (CAS). Maar dat zou wederom maanden duren.

De uitspraak over die andere strafzaak tegen Feyenoord, die van het bierincident, laat ondertussen nog altijd op zich wachten. Het Algemeen Dagblad meldt dat de UEFA wegens drukte mogelijk pas aan het eind van deze week of het begin van de volgende week aan dit incident toekomt.

Meer op BN/De Stem




Tags

uefa aanklager beroep appeal arbitration beroepsorgaan bierincident boek cas court eist getuigen nancy opdraven regelementaire strafzaak toekomt uitsluiting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.149 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg