Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Andere competities » Beneliga

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

JA!

Zeker op mijn voorgestelde manier hierboven Jorien van den Herik. Dan gaat het niveau omhoog.

De beste 5 belgische clubs van de zomer competitie helft tegen de beste 6 nederlandse en 1 luxemburgse ploeg in een play of plek tegen de nummer 6 van belgie. (of 2 luxemburgse clubs bij de belgische competitie van 16 in laten stromen en mee laten strijden voor de top 6 plekken voor belgie bij de beneliga)

Voor nederland betekend dit dan na de zomer stop/transfer periode de 9 nederlandse clubs in de eerste competitie ronde die strijden voor de beste 6 plekken en de competitie ronde na de winterstop/transfer periode zullen spelen tegen de beste 6 belgische/limburgse ploegen in een competitie van 12 clubs

Krijgt je zo wie zo veel meer wedstrijden evenveel als in de premier league dus op zeker meer stadion inkomsten per seizoen. Meer potentiele klanten en exposure in belgie en luxemburg voor sponsoren en meer championsleague en europaleague plekken.

Je speelt tegen de beste 5 a 6 belgische ploegen waarvan de eerste 5 minimaal niveau az hebben (zie az tegen fc antwerpen in de voorronde europa league).

De competitie zal aantrekkelijker worden voor andere landen waardoor je meer inkomsten genereert door de uitzend rechten te verkopen.
Er zal in de top 9 van nl geen tot bijna geen kunstgras meer zijn en in de beneliga al helemaal niet. En je hebt 4 keer per jaar de klassieker Feyenoord ajax.
Zelfs de competities zijn eerlijker want in de zomerstop koop je in voor de zomer competitie in de winterstop koop je in voor de competitie na de winterstop. Dus is er geen sprake meer van competitie vervalsing als je in de winterstop versterkingen haalt.

Je beide argumenten waarom je tegen mijn concept beneliga (of liga der lage lander of internationaal klinkt dat ook lekker low lands liga) bent worden dus weerlegt.

- De beste 5 a 6 belgische ploegen zijn beter dan de ploegen in het rechter rijtje van de nederlandse competitie. Dus het niveau gaat omhoog.
- Door meer wedstrijden per seizoen zal de inkomsten voor de 6 nederlandse ploegen op zeker stijgen. Je krijgt namelijk even veel wedstrijden als in de premier league. Dus meer thuis wedstrijden. En daar komen de extra sponsor gelden door de grotere afzet markt en de extra tv gelden bij als dit beneliga concept in het buitenland net zoveel populariteit krijgt als de duitse, spaanse, italiaanse competities. Dus de inkomsten gaan op zeker met meerdere miljoenen per seizoen omhoog. Voor feyenoord kan het ook nog eens heel goed uitpakken omdat je excelsior en sparta de doodssteek toe brengt qua betaald voetbal. En hun rotterdamse sponsor gelden voor grote delen richting Feyenoord vloeien waardoor onze begroting op zeker groter word dan die van PSV.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 24 november 2019, 00:51:22.

 

+1/-0

Jij haalt er ook nog 2 Luxemburgse clubs bij.
Dat wordt toch niks, die worden bijna elke wedstrijd met grote cijfers opgerold

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ice schreef op 24 november 2019 om 19:04:

Jij haalt er ook nog 2 Luxemburgse clubs bij.
Dat wordt toch niks, die worden bijna elke wedstrijd met grote cijfers opgerold



Mijn lage landen liga ziet er anders uit.

Niet 1 seizoen lage landen liga zoals word voorgesteld.
1 half seizoen spelen de beste 9 nederlandse ploegen 2 keer tegen elkaar. De beste 6 stromen door naar de lage landen liga in de 2de seizoens helft. (laaste 3 draaien een promotie competitie met de beste zes van een divisie lager).

De belgische liga laat de beste 6 ploegen al een na competitie spelen dus voor hen zou er weinig veranderen. In plaats van de nacompetitie krijg je dan een lage landen liga de 2de seizoens helft.

De eerste helft van de competitie in de belgische competitie laat ik de limburgse ploegen instromen. Kunnen ze daar bewijzen of ze bij de beste 6 van belgie horen. Zo nee speelt er geen limburgse ploeg in de 2 de helft van het seizoen in de lage landen liga.

Of je kan de limburgse ploegen op deze manier laten instromen in de lage landen liga. 1 play of plek tegen de nummer 6 van belgie in de eerste competitie helft en 1 play of plek tegen de nummer 6 van Nederland.

Hun europese plaatsen kun je dan verdelen onder nederlandse en belgische ploegen dus handig. Luxemburg heeft er toch niks aan als hun ploegen er in europa telkens uit vliegen. Dan vergaar je nooit veel punten voor je coefficientenlijst ranking om ooit hoger op te komen.

 

+1/-0

De Nederlandse, en ook de Belgische, competitie stelt an sich niet zo veel voor, het is eigenlijk meer een kwalificatietoernooi voor de CL en EL. Haal je die kluiven weg, dan is het al snel van 'waar spelen we eigenlijk nog voor'
Dat is niet zozeer een voorspelling, dat zien we ook in werkelijkheid bijna ieder jaar al in de 33e en 34e speelronde, wanneer clubs die 6e, 7e of 12e 13e staan "nergens meer voor strijden"
Ja, natuurlijk wel, je speelt voor een 6e danwel 7e plaats, of om 12e danwel 13e te worden. Maar dat vinden de heertjes niet interessant, dus gooien ze het bijltje erbij neer, gaan ze met de opstelling schuiven, mogen er nog wat jeugdspelers meedoen etc.
Slechts de ploegen onderin, bovenin en om de PO nog te halen doen nog hun best.

Precies hetzelfde zul je zien met een Beneliga die naast of bovenop de reguliere competities gehouden zal worden.
Ofwel je speelt dus om de CL/EL plaatsen, of je hebt een competitie van niks. Een spel zonder prijzen.
En in het eerste geval zal de Uefa dus moeten gaan schuiven met het beschikbare aantal plaatsen per land.
De enige reële optie is dan, dat Nederland/Belgie de plaats in zal nemen van één land, dat op de coëfficiëntenlijst zo rond plek 5/6 zal uitkomen. Een plek die toegang geeft voor TWEE clubs in de CL, waarvan eentje in de voorronden.

Al helemaal omdat in het huidige tijdperk Ajax die ene club wel zal zijn, blijft er voor de anderen weinig over.
Bij uitstek Feyenoord zit dan in de hoek waar de klappen vallen. We hebben nu al genoeg moeilijkheden ons daarvoor te plaatsen. Met pakhaarbeet een verdubbeling van het aantal gelijkwaardige clubs rond die positie vrees ik het ergste.

Dat is overigens op korte termijn geredeneerd. Zoals bijna alle reacties hierboven.
Want op langere termijn zullen een aantal voormalige topclubs wegkwijnen, juist door het gebrek aan internationale exposure, en landelijke uitstraling. Want welk jochie uit de provincie identificeert zich nog met, naast de plaatselijke voetbalclub, een landelijke club die middenmoot speelt, het niveau waar Feyenoord en Genk en Brugge uit zullen komen.
Er zijn ook maar heel weinig jongetjes (en meisjes) hier uit mijn dorp voor FC Utrecht of Vitesse.

Als de Beneliga dan ál een goed idee zou zijn (ik ben fel tegen maar vooruit) dan toch zeker niet nu Feyenoord zo ver achterop ligt.

 

+1/-0

Gewoon eerst de beker proberen

 

+1/-0

@Fon1: Je vermeldt 'stromen in na een halfjaar'.
Dat is niet helemaal juist: de competitiepunten tellen door, voor de helft. Sommigen verafschuwen dat idee, en dan wordt het geridiculiseerd door te stellen dat ze het niet begrijpen of zo, dat ze niet inzien dat je 40 deelt door 2.
Criticasters kun je dan voorleggen, dat in de Nederlandse PO iedereen weer op nul begint, dat is al helemaal een minachting van de 34 competitiewedstrijden.

Maar in je voorstel kan het bijna niet anders of de Nederlandse en Belgische clubs beginnen ook weer op nul.
Dat is lekker dan. Speel je vanaf september tot december voor helemaal niks, tenminste de top 4,5, want die komen er toch wel bij.
Met de nodige competitievervalsing erbij ook nog.


@WvH: wat stel je precies voor ?

 

+1/-0

Wanneer die zogenaamde Beneliga er wél zou komen , geef ik geen stuiver meer uit om de competitie te kijken. Allemaal totaal oninteressante en niet aansprekende ploegen . Waarschijnlijk niemand hier weet bijvoorbeeld wie de trainer is van Waasland Beveren , zonder dat eerst opgezocht te hebben.

Een kleine greep uit de nietszeggend klinkende namen van de ploegen daar :

- AS Eupen

- Royal Moeskroen

- Sporting Charleroi

Maar eigenlijk zou ik ze alle 16 kunnen opnoemen. Laat ik trouwens zeggen dat ik de Belgische competitie absoluut niet wil denigreren want ze staan hoger op de UEFA coëfficiëntenlijst dan Nederland. Maar samen met de Duitse competitie is deze de meest oersaaie en stomvervelende.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

de realist schreef op 25 november 2019 om 13:58:

@Fon1: Je vermeldt 'stromen in na een halfjaar'.
Dat is niet helemaal juist: de competitiepunten tellen door, voor de helft. Sommigen verafschuwen dat idee, en dan wordt het geridiculiseerd door te stellen dat ze het niet begrijpen of zo, dat ze niet inzien dat je 40 deelt door 2.
Criticasters kun je dan voorleggen, dat in de Nederlandse PO iedereen weer op nul begint, dat is al helemaal een minachting van de 34 competitiewedstrijden.

Maar in je voorstel kan het bijna niet anders of de Nederlandse en Belgische clubs beginnen ook weer op nul.
Dat is lekker dan. Speel je vanaf september tot december voor helemaal niks, tenminste de top 4,5, want die komen er toch wel bij.
Met de nodige competitievervalsing erbij ook nog.


@WvH: wat stel je precies voor ?




@de realist
klopt je begint in de 2de competitie helft (de lage landen liga) weer op 0
In mijn eerste uitleg gaf ik al aan dat je in de eerste competitie helft niet speelt om helemaal niks. Je hebt 9 ploegen in de nieuwe eredivisie. De eerste plaats krijgt een voorronde championsleague en de oude knvb schaal. De 2de krijgt een europaleage kwalificatie plek. (of zekere europa league plaats kijk wat beter werkt)

plaatsen 3, 4, 5, 6, spelen de clubs 3 en 4 nog om 2de of eerste te worden.

nummers 5 en 6 spelen om niet bij de laatste 3 te komen van de 9 (nummers 7, 8, 9) die niet naar de beneliga mogen en de 2de seizoens helft spelen om volgend seizoen weer terug bij deze 9 te komen.

Prima balans dus. En aan elkaar gewaagde teams die zo van positie kunnen wisselen. Wat voor een spannende competitie zorgt.

Je zou zelfs kunnen proberen je championsleague en europaleague plekken waar je per land recht op hebt door je coefficientenlijst stand per land behoud al heb je de lage landen liga. En in de lage landen liga de eerste belgische ploeg de eerste europese (championsleague) plaats krijgt toegewezen van belgie. En de eerste nederlandse ploeg de eerste europese (championsleague) plaats krijgt toegewezen van nederland.

(voorbeeld genk, brugge, antwerpen, Feyenoord zijn 1, 2 , 3, 4 in de lage landen liga maar omdat Feyenoord de eerste nederlandse club is krijgt die toch de eerste nederlandse championsleague plaats toegewezen op je coefficientenlijst. Genk als eerste belgische clubheeft recht op de eerste toegewezen europese coefficientenlijst plek van belgie).

Dit zou kunnen als de verdeling anders niet gunstig is voor Nederland of Belgie en bij samen voeging van de 2 competities je mss minder clubs ter afvaardiging in totaal kan sturen in de europese competities.

Kan je de eerste seizoenen strijden voor de eer van de lage landen liga titel en er zo hoog mogelijk eindigen want je moet nog het beste team van je land zijn voor de zekere championsleague plek die je land mss heeft.


Door de betere weerstand in de lage landen liga ga je hopelijk op termijn beter presteren in europa. Waardoor Belgie en nederland van plek 8 en 9 op de coefficientenlijst opstomen naar plekken 5 en 6. Waardoor je in de lage landen liga weer meer europese plekken te verdelen krijgt.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 26 november 2019, 01:28:07.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Feyenoordopnummer1 schreef op 25 november 2019 om 19:00:

@de realist
klopt je begint in de 2de competitie helft (de lage landen liga) weer op 0
In mijn eerste uitleg gaf ik al aan dat je in de eerste competitie helft niet speelt om helemaal niks. Je hebt 9 ploegen in de nieuwe eredivisie. De eerste plaats krijgt een voorronde championsleague en de oude knvb schaal. De 2de krijgt een europaleage kwalificatie plek. (of zekere europa league plaats kijk wat beter werkt)

plaatsen 3, 4, 5, 6, spelen de clubs 3 en 4 nog om 2de of eerste te worden.

nummers 5 en 6 spelen om niet bij de laatste 3 te komen van de 9 (nummers 7, 8, 9) die niet naar de beneliga mogen en de 2de seizoens helft spelen om volgend seizoen weer terug bij deze 9 te komen.

Prima balans dus. En aan elkaar gewaagde teams die zo van positie kunnen wisselen. Wat voor een spannende competitie zorgt.

Je zou zelfs kunnen proberen je championsleague en europaleague plekken waar je per land recht op hebt door je coefficientenlijst stand per land behoud al heb je de lage landen liga. En in de lage landen liga de eerste belgische ploeg de eerste europese (championsleague) plaats krijgt toegewezen van belgie. En de eerste nederlandse ploeg de eerste europese (championsleague) plaats krijgt toegewezen van nederland.

(voorbeeld genk, brugge, antwerpen, Feyenoord zijn 1, 2 , 3, 4 in de lage landen liga maar omdat Feyenoord de eerste nederlandse club is krijgt die toch de eerste nederlandse championsleague plaats toegewezen op je coefficientenlijst. Genk als eerste belgische clubheeft recht op de eerste toegewezen europese coefficientenlijst plek van belgie).

Dit zou kunnen als de verdeling anders niet gunstig is voor Nederland of Belgie en bij samen voeging van de 2 competities je mss minder clubs ter afvaardiging in totaal kan sturen in de europese competities.

Kan je de eerste seizoenen strijden voor de eer van de lage landen liga titel en er zo hoog mogelijk eindigen want je moet nog het beste team van je land zijn voor de zekere championsleague plek die je land mss heeft.


Door de betere weerstand in de lage landen liga ga je hopelijk op termijn beter presteren in europa. Waardoor Belgie en nederland van plek 8 en 9 op de coefficientenlijst opstomen naar plekken 5 en 6. Waardoor je in de lage landen liga weer meer europese plekken te verdelen krijgt.



Misschien , maar wees eerlijk :voor AS Eupen - PSV blijft niemand voor thuis !

 

+1/-0

@jorien van den Herik
KAS Eupen staat nu 12de in de Belgische pro league.
De eerste 6 zijn op dit moment: Club Brugge, Standart Luik, KAA Gent, Antwerp FC, Charleroi, KV Mechelen.
In normale seizoenen komt voor de laatste geheid Anderlecht er bij en Genk heeft ook een groter budget.

Die Belgische ploegen zouden komen te spelen tegen de 6 beste nederlandse ploegen nu:
Ajax, az, psv, fc Utrecht, Vitesse en Willem II.
In normale seizoenen zit Feyenoord daar ook bij.

In mijn voorbeeld opzet komen de 2de seizoenshelft na de winterstop de beste 6 nederlandse ploegen enkel te spelen tegen de beste 6 Belgische ploegen. Daar zit KAS Eupen niet bij. Mss ooit een keer als ze goed presteren. Maar dan word je op basis van een goed gedraaid half seizoen beloond met een plek in de eerste 6 van de lage landen liga.

Je krijgt een competitie van dat seizoen de 6 best draaiende nederlandse ploegen tegen de 6 best draaiende Belgische ploegen. De lage landen liga word in mijn voorgespiegelde opzet naar mijn mening een prima competitie.


Ik ben het verder helemaal met je eens dat ik het ook niks zou vinden als je gewoon een extra competitielaag creëert en wat belgische en nederlandse ploegen bij elkaar gooit. Dat spreekt totaal niet aan en je creëert iets nieuws wat totaal niet leeft en doet afbraak aan een competitie en gezonde rivaliteit van clubs onderling die wel leeft bij mensen.

Maar met mijn opzet hou je de eredivisie en die opgebouwde sympathieën in stand creëer je een soort top 6 van ieder land om de 2de competitie helft tegen elkaar in een soort beste van je land afvaardiging na competitie te strijden om de titel kampioen der lage landen titel (met mooie geldprijs er aan gekoppeld) en een championsleague plaats.

Belgie tegen Nederland gevoel en prestige strijd en kijken hoe de beste nederlandse ploegen met aanvallend voetbal weerstand bieden tegen de beste stugge goed georganiseerde Belgische ploegen.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 26 november 2019, 21:56:50.

 

+1/-0

Je kunt niet de vierde plaats met een CL belonen alleen maar omdat die uit een ander land komt.
Dat is zoiets als de KK-divisie nu, als jong psv jong ajax en jong az daar 1,2 en 3 zouden worden.
En die herfstcompetitie die dan wel weer landelijk is: make up your mind!
Is het nou een Beneliga, omdat dat aantrekkelijker is, of twee landelijke divisies?

 

+1/-0

BeNeLiga weer een stap dichterbij
Een gezamenlijke competitie voor ons
land en België neemt steeds serieuzere
vormen aan.De komende maanden wordt een
concreet voorstel uitgewerkt voor de
nieuw te vormen BeNeLiga.

Vertegenwoordigers van elf clubs uit
Nederland en België,de beide bonden en
de Eredivisie CV hebben dat donderdag
in Eindhoven besloten.Volgens hen kan
het gehele profvoetbal in beide landen
sportief en financieel baat hebben bij
de BeNeLiga.

Ajax,Feyenoord,PSV,FC Utrecht,Vitesse
en AZ zijn namens Nederland betrokken
bij dit initiatief.Vanuit België nemen
AA Gent,Club Brugge,KRC Genk,Anderlecht
en Standard Luik het voortouw.

 

+1/-0

Ajax stribbelt al weer tegen

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

willem van Hanegem schreef op 24 januari 2020 om 12:12:

Ajax stribbelt al weer tegen



Tuurlijk ze zijn nu alleenheerser met Club Brugge, Racing Genk, Standard Luik and Anderlecht erbij wordt het lastiger om ieder jaar kampioen teworden.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:


Misschien , maar wees eerlijk :voor AS Eupen - PSV blijft niemand voor thuis !



Ik ken maar weinig mensen die thuis blijven voor een wedstrijd van psv ;) :pul

 

+1/-0

Feyenoord lijkt geïnteresseerd.

open/sluit de onderstaande quote:

Mocht er ooit over de nieuwe competitieopzet worden gestemd, de zogeheten BeNeLiga, dan kan er wel op de Rotterdammers stem worden gerekend. Voetbal International citeert de woorden van Feyenoord technisch directeur Frank Arnesen: 'Mooi plan, sportief krijg je echt een sterkere competitie', klinken de woorden uit de mond van de enthousiaste Deen.


Als technisch directeur van Anderlecht had Arnesen vorig jaar de mogelijkheid om langs verschillende clubs in België te gaan. En daar schijnt de animo groot te zijn. Net als Arnesen was ook Joris van Benthem aanwezig bij de tweede vergaderronde. De huisjurist van Feyenoord was net als Arnesen enthousiast over het plan, maar heeft zijn vraagtekens.

Is het haalbaar, zo'n BeNeLiga? Is het winstgevend? Zal het de clubs uit België en Nederland écht vooruithelpen? Er is dus een berg aan vragen waar de ambitieuse Arnesen een antwoord op moet vinden. Maar wat vooral nodig is om zo'plan van de grond te krijgen zijn de optimisten en financiële zekerheid. Op Rotterdam-Zuid willen ze dan ook serieus meedenken en ook steeds iets enthousiaster worden, maar nog geen definitieve JA zeggen. We zijn er in ieder geval een stuk dichterbij en Feyenoord wil graag meedoen.

 

+1/-0

Het blijkt wel weer dat Arnesen 70+ is , want hij is nu duidelijk aan het brallen met zijn bewering dat de Beneliga het niveau van de clubs sterker zal maken. Waarom denkt men / hij dat ? Nooit heeft een Belgische club de Champions League / EC1 gewonnen , hooguit een beker van de 2e of 3e garnituur. En dan ook nog bij uitzondering en heel lang geleden. .

En dat moet het niveau dan opkrikken ==> :nee :nee :nee

 

+1/-0

Ik zie niet in waarom het niveau omhoog zal gaan met een Beneliga, daar gaat iedereen maar van uit. Het is daar armoede en hier ook, dus samen wordt dat 2 x armoede en echt geen vetpot. Het is het zoveelste bewijs van onvermogen van de KNVB, die kunnen weinig tot niets en hopen er op deze manier nog iets van te maken. We zijn een rijk land met heel veel goede en mooie clubs die ieder jaar weer heel veel goede voetballers voort brengen, horen tot de beste ter wereld. Maar toch krijgen ze het club voetbal niet aan de gang, en daar zijn ze in Zeist verantwoordelijk voor. Maar er gelden bij die gasten meer regels dan in een maximaal beveiligde gevangenis en dat is het grote probleem. Altijd zeiken over de begroting en alles meteen plat gooien als je een ton schuld hebt, daar hebben ze in het buitenland geen last van. Datis ook niet aan de KNVB om te bepalen, je mag als (voetbal)bedrijf schuld maken zoveel als je wilt, daar gaan zij niet over. Ze hebben ook niet de capaciteit om dit te beoordelen, er loopt daar geen econoom of expert rond. Nee, mooie promo film over hoe Gudde romd rijdt met de KNVB beker in zijn kofferbak is zo'n beetje het beste waar die debielen mee komen. Om het beker voetbal aantrekkelijk te maken, stadions zijn altijd leeg, komt geen ond naar kijken. Maar blijkbaar loopt de hele stad uit als we tegen Standard Luik spelen, dat is het idee. Dus dat wordt een groot fiasco, we zullen in het begin wel 4 CL plekken krijgen, maar na 3 jaar en een hoop gekloot in de voorrondes zijn we er daar waarschijnlijk 2 van kwijt en mogen we met 2 landen vechten om 2 plekken. Ik heb al 30 jaar een seizoenskaart, misschien een mooie reden om niet meer te gaan, die Beneliga

 

+1/-0

Domste idee ooit van de KNVB. Bewijs van onvermogen, ze zijn niet in staat om het Nederlandse voetbal naar een hoger niveua te krijgen en dus deze ellende. We zijn een rijk land en hebben de beste voetballers ter wereld, maar niemand wil in het voetbal investeren. Dat komt 100% door de KNVB en hun regels, maar niemand die dat blijkbaar in de gaten heeft. Ik heb al 30 jaar een seizoenskaart, maar als dit door gaat voor mij een goed moment om niet meer te komen. Snap ook niet dat de clubs dit zien zitten, zijn net zo dom als die gasten bij de KNVB. We hebben snel toppers nodig om ons voetbal te redden, anders zijn we verloren met wie we ook samen werken. Als ik de promo film zie van de KNVB om meer mensen naar het stadion voor beker wedstrijden te krijgen, weet ik meteen waarom ze niets kunnen in Zeist. Eric Gudde met de beker in zijn kofferbak die door Nedrland rijdt. Te triest voor woorden, niveau van een 8 jarige

 

+1/-0

De Nederlandse competitie heeft een traditie van inmiddels bijna 65 jaar. Daar mag je niet mee stoppen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

Feyenoord Forum » Andere competities » Beneliga