Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Andere competities » Ajax

Deze normale topic is open en bestaat uit 69 pagina's: 1 2 3 4 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 65 66 67 68 69

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 21 maart 2023 om 14:32:

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 21 maart 2023 om 13:37:

(...)Ward wordt juist gehaald omdat hij veel kennis heeft van de voor Ajax interessante markten: Portugal, Latijns Amerika. Daar waar de spelers lopen die vaak hét verschil maken (zie Lopez en Gimenez dit jaar tegen Ajax bijvoorbeeld) en voor de grootste bedragen worden verkocht (Anthony, Martinez, etc). De lokale markt is voor Ajax nauwelijks interessant, er lopen weinig spelers rond met de potentie en kwaliteit voor een topclub die Europees wil meedoen. Veel spelers die Overmars heeft gehaald in Nederland zijn mislukt. Iets wat ze daar eigenlijk wel hadden moeten zien aankomen, omdat ze eerder al de (terechte) conclusie hadden getrokken dat je voor Europees en groot transfer succes niet al te veel in de eredivisie moet scouten.

Tevens een les voor ons, al helemaal na dit seizoen waarin we grote kans maken op een kampioenschap zonder veel inbreng van spelers uit de eredivisie. Ook wij moeten nu niet terugvallen op de oude reflex om alleen in de eredivisie te kijken naar Nederlandstalige spelers, maar leren van dit seizoen en vooral kijken naar potentie en kwaliteit. Met name in Latijns Amerika is voor ons nog een wereld te winnen.Ajax en ook Feyenoord zijn nou eenmaal Nederlandse clubs. Hier ligt de basis, je kan/mag dat niet laten versloffen. Hoe groot het potentieel van goede voetballers in andere werelddelen ook is, ik vind dat je aan die basis verplicht bent je elftal voor een (groot) deel uit Nederlandse spelers te laten bestaan.

Het moet in balans blijven. Feyenoord heeft nu in bepaalde opzichten een vreemdelingenlegioen, en zolang als het goed gaat hoeft dat geen probleem te zijn. Maar ik vind het van belang dat er ook spelers als Wieffer, Geertruida en Kokcu tussen lopen. Nu, en als het ff minder gaat ook.

Je verliest je identiteit als club, wanneer je met elf Brazilianen aan de aftrap verschijnt. Moet je niet willen.

Je kunt wijzen naar Anthony en Martínez, om aan te tonen dat Ajax met spelers uit Latijns-Amerika het meeste succes heeft weten te behalen. Maar daarvoor waren het de Ligt en de Jong; Nederlandser dan die twee krijg je bijna niet, en die kwamen uit de eigen opleiding. Overmars werkte nauw samen met die opleiding, wist wie er liep en heeft ook spelers aangetrokken voor de jeugd van Ajax.

Ik hoop dat Ward die kant helemaal laat versloffen, al was het alleen maar omdat ik denk dat Ajax in dat geval het lek absoluut niet boven gaat krijgen. En laat Feyenoord daar dan juist méér aandacht aan geven. Dan kunnen we daarin het verschil maken.Niemand ziet graag 11 Brazilianen in Feyenoord 1, daar gaat het ook helemaal niet over. Ik heb dat nergens beweerd en ik vind het eerlijk gezegd een beetje goedkoop om te doen alsof dat mijn punt is.

Dat eigen jeugd heel succesvol is en identiteit verleent aan een elftal is iets wat ik alleen maar beaam. Al sinds ik reageer op het FM pleit ik voor meer eigen jeugd in het elftal.

Het ging mij specifiek om eredivisiespelers. En ik zie nergens in je verhaal welke eredivisiespelers nou zo succesvol waren bij Ajax. Die waren er volgens mij niet veel ten tijde van hun grootste successen. Het was voornamelijk een combinatie van eigen jeugd, succesvol gescoute spelers uit het buitenland, een paar ervaren spelers met ervaring in het Europese (top) voetbal en een enkeling uit de eredivisie/eerste divisie. Dat was de volgorde. Nu ook tijdens ons succes, het is echt geen toeval.

Ik kan enorm genieten van Wieffer, Kokcu en Geertruida. Perfecte voorbeelden van succesvol beleid. Waar ik minder van kan genieten is de miljoenen die we teveel hebben neergelegd voor allerlei middelmatige eredivisiespelers door de jaren heen. Doe mij maar spelers zoals Gimenez, Hancko. Voor jou misschien een vreemdelingenlegioen, voor mij zijn dat echte Feyenoorders die kwaliteit en winnaarsmentaliteit uitstralen. Heb ik meer mee dan de Nederlanders Lex Immers, een Michiel Kramer, een Ridigiano Haps, enz. Of andere subtoppers uit de eredivisie zoals Bilal en Larsson.

Ik hoop daarom juist dat Ajax vooral op de eredivisietour gaat en zoveel mogelijk van de Eredivisie subtop gaat kopen voor de overpriced bedragen die daar worden gevraagd. Uitstekende zaak.

Wat mij betreft gaan wij lekker verder met ons 'vreemdelingenlegioen', eigen jeugd, aangevuld met een speler zoals Wieffer of een van den Belt van eigen bodem. Ik denk dat wij dan op het winnende spoor zitten.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Ik chargeer, en ik wil helemaal niet suggereren dat jouw punt is dat we met een compleet elftal aan buitenlanders moeten spelen.

Het gaat altijd om balans en een evenwicht, spelers van verschillende leeftijden, 'ervaringsprofielen' en achtergronden maken een goed team, voor de korte en op de langere termijn. In een situatie waarin 'het momentum' bij een club negatief te noemen is, gebeurt niet zelden dat teveel spelers met een buitenlandse achtergrond wordt aangedragen als één van de problemen.

Ik denk dat Ajax op dit moment de wind niet mee heeft. Het zou weleens zo kunnen zijn (de wens is wellicht de vader van de gedachte) dat de aanstelling van Julian Ward ertoe leidt dat de focus van de lokale (transfer)markt en de jeugdopleiding nog verder verschuift naar het buitenlandse spelers. En ik 'hoop' dat mede hierdoor Ajax het lek niet boven gaat krijgen.

(...)

De discussie is hier vaker gegaan over de vraag of goede spelers uit de Nederlandse middenmoot/subtop van meerwaarde kunnen zijn voor de topclubs. Er zijn tal van spelers te noemen die door Feyenoord en/of Ajax zijn aangetrokken, waarvoor dat niet het geval is. Maar er zijn ook spelers met soortgelijk profiel die wél succesvol zijn geweest.

Het is een kwestie van goede scouting, van de juiste kwaliteiten in de betreffende speler herkennen én ervoor zorgen dat deze speler in het juiste systeem op de juiste positie een eerlijke kans krijgt. Ik geloof nog steeds dat de stap van de subtop/middenmoot naar Feyenoord prima te maken is voor bepaalde spelers, net zoals de stap van de Eerste Divisie naar Feyenoord gemaakt kan worden. Terwijl die overstap in alle opzichten groter en moeilijker is.

Omdat Wieffer de stap succesvol gemaakt heeft, betekent dat niet dat van den Belt het ook gaat redden. Andersom, dat er spelers uit de middenmoot niet geslaagd zijn betekent ook niet dat een volgende speler daar vandaan gedoemd is te mislukken. En Latijns-Amerikaanse spelers zijn natuurlijk ook geen garantie voor succes. Feyenoord heeft in het verleden een 'shitload' aan Brazilianen gehaald die dat kunnen onderschrijven.

Zerrouki zou de nieuwe Auassar kunnen blijken. Of de opvolger van El Ahmadi. En over die laatste gesproken, bewijst El Ahmadi niet hoe belangrijk het is om als speler ook écht een goede kans te krijgen? Onder Been werd hij nog verhuurd en kon hij bij een goed bod vertrekken. Sofyan Amrabat; zelfde verhaal.

Wat ik probeer aan te geven is dat het succes van dit soort spelers niet altijd ligt aan de speler of diens kwaliteiten. Het 'momentum' bij de club en de manier waarop de speler gebruikt wordt door een trainer.

Bij Feyenoord is dat 'momentum' nu heel positief. Er staat een structuur en organisatie rond het eerste team, de manier van spelen is duidelijk en het is ook duidelijk wat daarin verwacht wordt van de individuele spelers. Ik denk dat naast de kwaliteiten van potentiele versterkingen die omstandigheden nog doorslaggevend zijn voor de vraag of een speler slaagt.

Dit bericht is gewijzigd op 21 maart 2023, 16:03:59.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 21 maart 2023 om 10:48:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 21 maart 2023 om 10:12:

(...)Zowel Heitinga als Huntelaar zie ik in de toekomst geen rol meer spelen er zal direct geen crisis ontstaan, maar wel als plek 2 in gevaar komt.
Overigens heeft Ward wel goede naam bij Liverpool.Voor wat dat waard is. Ik ben heel benieuwd hoe een buitenlander zich staande gaat houden binnen die club, of hij de (club)cultuur snel genoeg kan doorgronden en om kan gaan met al die verschillende 'colonnes'.

Een directeur weghalen bij Liverpool geeft misschien internationaal aanzien, wat Ajax natuurlijk graag heeft. Ze schurken maar wat graag aan tegen de Europese top, al hebben ze daar dit seizoen he-le-maal niets te zoeken.

Maar weet Ward voldoende van de lokale markt en de nationale gang van zaken? Overmars was ook betrokken bij het binnenhalen van Nederlandse talenten, het wegkapen van veelbelovende spelers bij andere clubs. Kan Ward daarin vertrouwen op de scouting? Staat die organisatie goed genoeg op zichzelf? Op basis van afgelopen seizoen ben ik geneigd te stellen dat dit niet het geval is.

Misschien ligt dáár een rol voor Huntelaar. En met betrekking tot Heintinga denk ik inderdaad dat Ward een eigen hoofdtrainer mag gaan aanstellen, en 'Sjonnie' in die zin nog een beetje aan het lijntje gehouden wordt. Dat kan binnen de club wel voor onrust gaan zorgen. De supporters lopen nog altijd met 'Sjonnie' weg, lijkt het.Weet niet waar het vertrouwen in Huntelaar op gebasseerd is???

open/sluit de onderstaande quote:

Ajax staat aan de vooravond van een grote reorganisatie op technisch vlak. Waar technisch manager Gerry Hamstra op het punt staat om zijn contract te ontbinden, is er vanuit de clubleiding wél veel vertrouwen in Klaas-Jan Huntelaar, aan wie alle scouts voorlopig verantwoording af moeten gaan leggen.

Dat meldt De Telegraaf dinsdagmiddag. Hoofdscout Henk Veldmate, die gelinkt wordt aan een terugkeer naar FC Groningen, doet een stapje terug een gaat verder als gewone scout. Hij moet voorlopig, net als zijn collega’s Hans van der Zee en Michel Doesberg verantwoording afleggen aan Huntelaar, in wie Ajax 'wel toekomst' ziet.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Scouting van Ajax voelde zich genegeerd
De Telegraaf schrijft dat de scouting van Ajax zich genegeerd voelde afgelopen zomer. Veel spelers kwamen binnen zonder dat er scoutingsrapporten van waren. Binnen Ajax werd de scoutingsvergadering op maandag in tweeën geknipt, omdat Van der Zee en Doesburg niet met elkaar praten. Dit zou Overmars nooit getolereerd hebben.

Uiteindelijk schakelde Ajax hulp in van Milos Malenovic. De zaakwaarnemer van Alfred Schreuder en Dusan Tadić moest spelers naar Amsterdam zien te halen. Hij moest contacten onderhouden met andere clubs, agenten en spelers, omdat Van der Sar, Huntelaar en Hamstra niet genoeg contacten hadden. Laatstgenoemde was niet populair bij veel zaakwaarnemers. Op het moment dat deze agenten versterkingen bij Ajax aandroegen, kregen ze te horen dat Hamstra er op een later moment op zou terugkomen. Uiteindelijk gebeurde dit vaak niet en dit zorgde voor ergernis bij de zaakwaarnemers.

 

+1/-0

Ach, Gullit zei het mooi in Rondo:
"Sinds de VAR is er minder geluk."

En hij kon smakelijk om zijn eigen tegeltjeswijsheid/oneliner lachen.
Ik ook!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Sobat schreef op 21 maart 2023 om 18:13:

Ach, Gullit zei het mooi in Rondo:
"Sinds de VAR is er minder geluk."

En hij kon smakelijk om zijn eigen tegeltjeswijsheid/oneliner lachen.
Ik ook!Gullit was ook fantastisch tegenover van der Vaart. Daar wilde de presentator snel overheen lullen, door een vraag te stellen aan van Basten. Maar Gullit lachte van der Vaart gewoon uit, en ging daar tijdens het antwoord van van Basten nog even mee door…. :B

 

+1/-0

Gullit houdt de naam van Feyenoord altijd hoog in het amsterdamse, die kan daar nu lekker stoken haha..

 

+1/-0

Maar eerlijk moet ik stellen, dat ik nog bezig ben met het genieten van de wedstrijd. Wat hebben onze jongens die gasten ondersteboven gespeeld. Die klap komt hard aan. Ze zeggen wel van niet, maar deze prestatie werkt lang bij hun na. Ze dachten er al te zijn, maar kregen het lid op de neus.

 

+1/-0

De naam van Ramiz Zerrouki valt ook weer in Amsterdam als mogelijke aanwinst. Het is pijnlijk om te zien voor Ajax dat Feyenoord met een kleinere portemonnee spelers heeft gehaald die er wel staan.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 24 maart 2023 om 09:38:

De naam van Ramiz Zerrouki valt ook weer in Amsterdam als mogelijke aanwinst. Het is pijnlijk om te zien voor Ajax dat Feyenoord met een kleinere portemonnee spelers heeft gehaald die er wel staan.Zerrouki, Reijnders; het zijn spelers die als vervanger van Álvarez (die toch wel zal vertrekken) lang zo gek niet zijn. En ik denk ook dat ze de kwaliteiten hebben om te kunnen slagen in Amsterdam.

Maar zoals ik eerder aangaf, wat weet Julian Ward van deze spelers? Wie vertrouwt hij genoeg om op te varen? De scouting van Ajax kan ze aandragen, en positieve adviezen geven. Maar geven die ook een bandbreedte mee met betrekking tot de transfersom die betaald moet worden?

Ajax wil met de aanstelling van Ward laten zien dat ze Europees een grote jongen zijn, en Ward zal behalve aanzien ook echt wel kwaliteiten hebben. Maar zijn kennis van de nationale markt zal geringer zijn, dan van een Nederlander. Ik vraag me echt af hoe dat gaat werken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 24 maart 2023 om 09:38:

De naam van Ramiz Zerrouki valt ook weer in Amsterdam als mogelijke aanwinst. Het is pijnlijk om te zien voor Ajax dat Feyenoord met een kleinere portemonnee spelers heeft gehaald die er wel staan.Ik zou dit toejuichen. Niet alleen omdat ik Zerrouki niet zo goed vind als de meeste anderen op dit forum, maar vooral omdat Ajax dan de hoofdprijs zal moeten betalen. En mochten ze geen CL behalen dan hebben ze volgens VI journalist Knipping alleen al een financiële achterstand van zo'n 100 miljoen. Het halen van spelers zoals Zerrouki of Reijnders met beperkte restwaarde en hoge transfersom zal hun financiële reserves heel snel uitputten, terwijl ik niet geloof dat ze met deze spelers een (grote) sportieve voorsprong zullen behalen. In elk geval niet ten opzichte van ons.

Ik zou het dan fantastisch vinden als wij weer een goedkope uitblinker uit de eerste divisie (mogelijk een van den Belt) halen voor onder de miljoen (afkoopsom van 750.000 dacht ik?) en een tropische talentvolle verrassing uit bijvoorbeeld Latijns Amerika van onder de 23 jaar die wij voor mega veel geld kunnen doorverkopen bij sportief succes (een Santiago Hezze of zo'n iemand). Dan verdwijnt de (financiële) voorsprong van Ajax als sneeuw voor de zon.

 

+1/-0

Het gaat nog niet eens zozeer om die financiële voorsprong, en veel meer over de structurele sportieve verhoudingen tussen de twee clubs. Ik ben de eerste die wijst naar budgetten en de mogelijkheden die daarbij gepaard gaan. Maar als dit seizoen weer eens iets bewijst, is het wel dat goed beleid onbetaalbaar is.

Ajax kan er 80 miljoen aan nieuwe tegenaan smijten (terwijl ze voor het dubbele verkocht hebben, laten we dat niet vergeten), ze zijn er geen klap mee opgeschoten. Feyenoord is alleen maar dichterbij gekomen.

Een causaal verband valt niet aan te tonen, maar ik durf te beweren dat in de regel clubs slechter met hun geld omgaan, naarmate ze meer te besteden krijgen.

In die zin hoeft Feyenoord niet te wedijveren met Ajax op financieel gebied, zolang het beleidstechnisch maar blijft presteren.

En als we dan toch naar die financiën in Amsterdam kijken. Ze zullen ook komende zomer wel spelers moeten verkopen, Kudus, Alvarez en Timber acht ik niet te behouden. En daarvoor zullen ze weer flinke bedragen cashen, waar Feyenoords verkopen weer bij in het niet vallen.

Maar waar Feyenoord de inkomsten kan gebruiken om her te investeren in kwaliteiten op het veld en de eigen organisatie gezonder te maken; heeft Ajax deze nodig om de begroting sluitend te krijgen. Daar staan namelijk aan de inkomsten-kant zowel CL-inkomsten als spelersverkopen die de hoge uitgaven (salarissen voornamelijk) dekken.

Feyenoord bouwt aan een betere financiële toekomst, Ajax moet gaten dichten om continuïteit te waarborgen op financieel vlak. Je zou het stilstand kunnen noemen, en dat is ten opzichte van Feyenoord achteruitgang. Ik zie het als momentum; Feyenoord valt aan en zet stappen. Ajax loopt achteruit en probeert vast te houden aan wat het heeft…

 

+1/-0

Hoop dat Vd Sar nog lang blijft, zolang hij er zit zal Peter Bosz niet terugkomen.
Bosz is de ideale trainer voor hun, maarja weer een Feyenoorder hé.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 24 maart 2023 om 23:50:

Hoop dat Vd Sar nog lang blijft, zolang hij er zit zal Peter Bosz niet terugkomen.
Bosz is de ideale trainer voor hun, maarja weer een Feyenoorder hé.Als Slot vertrekt, zou ik niet negatief staan tegenover de komst van Bosz naar Feyenoord. Bosz heeft Twente afgewezen, ik denk dat hij stiekem hoopt op iets beters. Nationaal of internationaal.

In Nederland heb je dan drie opties; Ajax gaat hem niet worden zolang van der Sar er iets over te vertellen heeft, bij PSV kan nog een hoop gebeuren, maar wellicht houdt hij het meeste rekening met Feyenoord.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 25 maart 2023 om 13:10:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 24 maart 2023 om 23:50:

Hoop dat Vd Sar nog lang blijft, zolang hij er zit zal Peter Bosz niet terugkomen.
Bosz is de ideale trainer voor hun, maarja weer een Feyenoorder hé.Als Slot vertrekt, zou ik niet negatief staan tegenover de komst van Bosz naar Feyenoord. Bosz heeft Twente afgewezen, ik denk dat hij stiekem hoopt op iets beters. Nationaal of internationaal.

In Nederland heb je dan drie opties; Ajax gaat hem niet worden zolang van der Sar er iets over te vertellen heeft, bij PSV kan nog een hoop gebeuren, maar wellicht houdt hij het meeste rekening met Feyenoord.Eens, maar klopt het dat Bosz een afwijzing heeft verstuurd naar Twente? Volgens mij hoorde ik die Kraaij jr vorige week nog zeggen dat ze met hem bezig zijn daar.

 

+1/-0

Bosz stelt netals Slot wel eisen, meer als andere trainers volgens mij. Hij zal ook zijn eigen mensen meenemen denk aan Rob Maas en Hendrie Krüzen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 25 maart 2023 om 22:52:

Bosz stelt netals Slot wel eisen, meer als andere trainers volgens mij. Hij zal ook zijn eigen mensen meenemen denk aan Rob Maas en Hendrie Krüzen.Iedere trainer neemt zijn/haar mensen mee. Dat hoeft geen probleem te zijn bij Feyenoord, zolang hij (Bosz) en zijn staf willen voortborduren op de ontwikkeling die met de komst van Slot en zijn staf is ingezet.

Wat in Bosz’ nadeel spreekt, is zijn moeizame relatie met een aantal Feyenoord-iconen; in het bijzonder van Hanegem. Die bagatelliseert nog altijd alles wat Bosz presteert, en volgens zal hij de rol die Bosz gespeeld heeft in zijn ontslag als trainer nooit meer vergeven. Ik vraag me ook af of bijvoorbeeld John de Wolf onder/met Bosz kan werken, die liggen elkaar ook niet heel lekker volgens mij…

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 26 maart 2023 om 12:10:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 25 maart 2023 om 22:52:

Bosz stelt netals Slot wel eisen, meer als andere trainers volgens mij. Hij zal ook zijn eigen mensen meenemen denk aan Rob Maas en Hendrie Krüzen.Iedere trainer neemt zijn/haar mensen mee. Dat hoeft geen probleem te zijn bij Feyenoord, zolang hij (Bosz) en zijn staf willen voortborduren op de ontwikkeling die met de komst van Slot en zijn staf is ingezet.

Wat in Bosz’ nadeel spreekt, is zijn moeizame relatie met een aantal Feyenoord-iconen; in het bijzonder van Hanegem. Die bagatelliseert nog altijd alles wat Bosz presteert, en volgens zal hij de rol die Bosz gespeeld heeft in zijn ontslag als trainer nooit meer vergeven. Ik vraag me ook af of bijvoorbeeld John de Wolf onder/met Bosz kan werken, die liggen elkaar ook niet heel lekker volgens mij…Puur hypothetische discussie, maar als het zover komt dan moeten types als een van Hanegem zich maar even inschikken in het belang van de club. Het belang van Feyenoord moet altijd voorgaan en als een goede trainer als Bosz op de markt komt als mogelijke opvolger van Arne Slot dan moet dat zwaarder tellen dan oud zeer. Ik vind het zeer schadelijk dat een van Hanegem -waar ik het overigens ook vaak mee eens ben- wel eens heeft geopperd dat Fraser een geschikte trainer zou zijn. Puur gebaseerd op hun vriendschap, niet op merites.

Alle respect voor een John de Wolf, maar ik heb liever een Hendrie Krüzen dan een John de Wolf. Ik zie Krüzen als een van de beste Nederlandse veldtrainers, alle teams waar Krüzen bij betrokken was spelen doorgaans heel goed positievoetbal, John de Wolf heeft iets minder meerwaarde als trainer in mijn optiek. Prima vervangbaar door het toevoegen van een andere people manager. Of hij moet zich er boven zetten in het belang van de club, ik weet niet hoe goed of slecht ze met elkaar overweg kunnen.

 

+1/-0

Het is nu helemaal niet aan de orde voor Feyenoord Slot, Pusic en Hulshoff blijven nog wel even, Bosz wil snel weer aan het werk volgens mij dus zou Twente best passen. Maar dan gaat Krüzen niet mee dat is een echte Heraclied.

 

+1/-0

Heitinga houdt, ondanks de achterstand van zes punten nog altijd vertrouwen in het kampioenschap.

Haha hij kan ook niet anders zeggen natuurlijk zijn ze aan hun stand verplicht, maar zou maar naar beneden kijken AZ en PSV ruiken bloed.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 69 pagina's: 1 2 3 4 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 65 66 67 68 69

Feyenoord Forum » Andere competities » Ajax