Geel: Van Wonderen, Dos Santos (Feyenoord), Sionko (Sparta Praag)

Rood: Van Hooijdonk (67), De Haan (\'74 2xgeel)

Feyenoord: Timmer, Collen (Dos Santos \'62), Van Wonderen, De Haan, Rzasa, Emerton, Paauwe Bosvelt, Leonardo (Kalou/46), Van Hooijdonk, On0

SPARTA PRAAG: Cech, Grygera, Hébschmann, Novotny, Labant, Sionko, Hasek, Jarosik, Michalik (Zelenka \'89), Kincl, Hartig

Met 9 man verlies van Sparta Praag

(Door: )

Feyenoord heeft zijn tweede nederlaag geleden tegen Sparta Praag in de Champions League. Na de 0-4 in Praag waren de Rotterdammers ook in de Kuip de mindere van Sparta Praag: 0-2. Feyenoord heeft plaatsing voor de 2de ronde nu niet meer in eigen hand.

Feyenoord had de nederlaag geheel aan zichzelf te wijten.Na een belabberde eerste helft, waarin de ploeg maar twee kansen wist te creeren (een schot van Bosvelt werd door doelman Cech gekeerd en een vrije trap van Van Hooijdonk zeilde net over) ging Feyenoord na de pauze op beschamende wijze kopje onder. Vlak voor rust was Praag op 1-0 gekomen door een vrije trap van Jarosik, die door Paauwe van richting was veranderd.

Henk Timmer, die het Feyenoord-doel verdedigde omdat Zoetebier tijdens de training door zijn rug was gegaan, trof net als bij de eerste treffer ook geen blaam bij de 0-2 van Novotny, die vrij mocht inkoppen na een snelle tegenstoot van Sparta Praag.

Voordat de 0-2 viel had Feyenoord,dat in het eerste kwartier na rust opveerde en kansen kreeg via Ono,Van Hooijdonk (lat) en Kalou,de wedstrijd volledig uit handen gegeven door rood voor Van Hooijdonk (schopte Jarosik onderuit) en De Haan (tweede geel na protesteren).

Feyenoord-coach Van Marwijk:"Dat Pierre die rode kaart kreeg,was het breekpunt. We waren net terug in de wedstrijd en ik dacht dat we hem nog konden keren".