Geel: Bosvelt (Feyenoord), Verlaat, Mokoena, Knopper

Feyenoord: Dudek, Van Gobbel, Konterman, De Haan, Rzasa, Bosvelt, Paauwe, De Visser, Kalou (Van Vossen '68), Tomasson, Cruz
Ajax: Grim, Mokoena, Verlaat, Van Halst, Chivu, Winter, Knopper, Witschge, Laudrup, Arveladze (Wamberto '76), Grénkjaer

Feyenoord laat winst liggen

Feyenoord beter, maar achterstand op ranglijst blijft

(Door: RvN)

Feyenoord had vandaag kunnen winnen in De Kuip, en dat was, zelfs in goede jaren, wel eens anders tegen Ajax. Vooral de start van de wedstrijd was totaal voor Feyenoord waarin het Ajax overklaste. Bij het eindignaal stond het echter gewoon 1-1, waardoor Feyenoord niet veel opschiet op de ranglijst en nog slechts 4 wedstrijden te gaan heeft om de sprong naar een plaats die recht geeft op Champions League voetbal te bewerkstelligen.

Feyenoord startte zoals gezegd meer dan uitstekend. In de eerste 10 minuten stuurde het Ajax van hot naar her en kreeg het goede kansen, onder andere via Kalou. Tegen de verhouding in scoorde Ajax uit haar eerste aanval echter wel. Laudrup bewees zijn klasse met een mooi doelpunt. Feyenoord bleef daarna doorgaan op weg naar het doel van Fred Grim.

Feyenoord kreeg nog een aantal kansen, probeerde o.a. via Bosvelt nog een penalty te versieren, maar bleef steken op de 0-1 achterstand.

Ondanks de achterstand besloot coach Van Stee niet te wisselen bij de rust. Het spel van Feyenoord was dermate goed dat hij dat niet nodig achtte. Het elftal beloonde dit door vlak na rust de gelijkmaker binnen te werken. op een terugvallende bal na een vrije trap werd door Paul Bosvelt schitterend uitgehaald. De bal vloog onhoudbaar achter keeper Grim.

Vervolgens was het Ajax dat beter in de wedstrijd kwam en zelf ook een aantal goede kansen kon noteren. Feyenoord kwam er naarmate de wedstrijd vorderde een beetje doorheen te zitten. De wedstrijd had na de 1-1 beide kanten op kunnen vallen, maar uiteindelijk bleef het bij de gelijke stand. Gezien de wedstrijd konden uiteindelijk beide ploegen er wel vrede mee hebben.

gezien de stand op de ranglijst echter kwam het voor beiden slecht uit. Waar Heerenveen concurrent voor de tweede plaats won en dus uitliep, daar rest waarschijnlijk nog slechts de derde plaats die recht geeft op een kwalificatiewedstrijd voor de Champions League al in de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

Met een beetje meer scoringsvermogen had Feyenoord er een stuk beter voor kunnen staan. Een trieste constatering. het feit dat Van Stee zijn ploeg langzamer maar zeker uit het dal ziet kruipen geeft echter hoop voor de volgende weken.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.