Geel: Van Wonderen, De Nooijer (Feyenoord), Sillah, De Graaf (RBC)

Feyenoord: Lodewijks, Song, Van Wonderen, Paauwe, De Nooijer, Buffel (Bombarda '59), Acuéa, Emerton, Kalou (Lurling '46), Van Hooijdonk, Van Persie (Pardo '80)

RBC Roosendaal: De Ron, Nascimento, Keller, Hellemons, Fleur, Oliseh, Wooter, Tininho, De Graaf, Daelemans (Den Ouden '65), Sillah

Feyenoord komt met de schrik vrij

(Door: )

Met een zondagsschot van Patrick Paauwe ver in blessuretijd besliste Feyenoord de competitiewedstrijd tegen RBC. In een erg slechte wedstrijd van Feyenoord de late goal van Paauwe nodig om de wedstrijd met 1-0 te beslissen. Dat kan nog wel eens een enorm dure treffer blijken, want Feyenoord blijft daardoor in de race voor de tweede plaats. Concurrent Ajax maakte namelijk ondanks de deceptie van afgelopen woensdag geen fout in Alkmaar, 1-3.

Feyenoord speelde een hele matige wedstrijd in De Kuip. De beste kansen waren zelfs voor de ploeg uit Roosendaal. Het was aan de uitstekende keepende Lodewijks te danken dat de ploeg zelfs niet op achterstand kwam. Ook Van Wonderen behaalde nog een voldoende. Hij zou in het stadion door de fans uitgeroepen worden tot Man of the Match. De ploeg leek verder wel een complete offday te hebben. Het leek geen moment voor de tweede plaats te vechten.

Het enige moment dat de wedstrijd echt opleefde was in de tweede helft. Wooter raakte vlak bij de zijnlijn geblesseerd. Feyenoord weigerde de bal over de lijn te spelen en ging gewoon door. Uiteindelijk stopte scheidsrechter Jol de wedstrijd tot woede van Van Wonderen. Die zou bij het opstootje dat volgde geel krijgen. Daarna kwam er wel enig vuur in de wedstrijd, met o.a. een kopbal van Lurling tegen de onderkant van de lat.

Bert van Marwijk was uiteraard blij dat Feyenoord op het laatste moment de drie punten alsnog binnen had gesleept. 'Maar eigenlijk was de winst niet verdiend. Toen Bombarda erin kwam, konden we wel wat meer druk zetten en hadden we ook de bal van Lurling op de lat. maar dat ebde weer weg. We hebben best wel wat momenten gehad, maar dat geldt zeker in de eerste helft ook voor RBC.'

De overwinning was erg belangrijk om in het spoor te blijven van Ajax. 'We zijn al heel lang in achtervolging. Ajax maakte twee keer een misstap, maar doet dat nu niet meer. Het lijkt wel alsof wij daardoor verlamd raken.'

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.