Geel: Emerton (Feyenoord), Ferrara, Fresi, Del Piero, Nedved (Juventus)

Feyenoord: Zoetebier, Gyan (Bombarda '69), van Wonderen, Paauwe, Van Haaren, Emerton, Song, Ono, Pardo (Kalou '55), Buffel, Van Hooijdonk

Juventus: Buffon, Thuram, Ferrara, Montero, Birindelli, Camoranesi (Baiocco '80), Tacchinardi, Davids (Fresi '64), Nedved, Di Vaio, Del Piero (Salas '75)

Champions League Topper eindigt in gelijkspel

(Door: K)

In een zeer hoogstaande en spannende eerste helft kregen zowel Feyenoord als Juventus enkele uitstekende kansen. Vlak na de opening ontsnapte Feyenoord aan een achterstand na een slordige fout van Patrick Paauwe. Zelf kreeg Feyenoord twee goede kans, beide na acties vanaf rechts. Thomas Buffel schoot de bal tegen de keeper op. De beste kans was voor Pierre van Hooijdonk. Hij schoot echter huizenhoog over. De periodes dat Feyenoord en Juventus overheersten wisselden elkaar af, al had Juventus ogenschijnlijk meer balbezit.

De meeste gevaarlijke acties ontstonden vanaf rechts waar Buffel verschillende malen goed opdook. De Belg blonk opnieuw uit door zijn loopvermogen en snelheid. Feyenoord toonde uitstekend combinatievoetbal te kunnen spelen, maar kreeg een team tegen zich, dat ook uitstekend in vorm was. Het was Juventus dat uiteindelijk na een half uur de wedstrijd opende. Van buiten het strafschopgebied schoot Camoranesi een bal over Zoetebier. De bal draaide en zakte net op tijd voldoende om onhoudbaar voor Zoetebier in het doel te belanden. Een absolute wereldgoal éf een volledig lucky shot. Het betekende wel 0-1 in De Kuip. Brett Emerton liep ind e eerste helft een gele kaart op door een overtreding op Edgar Davids.

In de tweede helft ging Feyenoord er nog eens goed tegenaan. In de 55ste minuut kwam aanvaller Kalou in het veld voor Sebastién pardo. De Chileense middenvelder liet weer zijn technische hoogstandjes zien. Feyenoord had echter behoefte aan meer diepgang, waardoor Kalou werd ingebracht. De aanvaller werd direct veelvuldig gezocht voor zijn creatieve acties. 20 minuten voor tijd kwam ook Bombarda er nog in voor Gyan, waardoor Feyenoord nog meer ging wagen om de gelijkmaker te forceren. Dat leverde een paar kansen op, o.a. voor Buffel en Van Hooijdonk.

De laatste had al twee vrije trappen in de muur geschoten. Een kwartier voor tijd kreeg hij vlak buiten het strafschopgebied op een ideale positie een vrije trap. Tot twee keer toe schoot hij de bal opnieuw in de muur. Tot twee keer toe liet de scheidsrechter de vrije trap overnemen en beloonde hij Juventus met een gele kaart voor te vroeg uitkomen. De derde keer was scheepsrecht. Van Hooijdonk legde opnieuw aan voor de vrije trap en legde de bal op schitterende wijze in de goal van Buffon, 1-1. De Kuip trilde op haar grondvesten bij de uitbarsting van het gejuich.

Beide ploegen gingen vervolgens voor de overwinning. De wedstrijd golfde van doel tot doel en zowel Feyenoord als Juventus leek via kansen nog aanspraak te maken op een overwinning. Ondanks spaansbenauwde situaties bleef de wedstrijd vervolgens op een 1-1 gelijkspel steken. Een uitslag waar beide ploegen gezien de wedstrijd vrede kunnen hebben.

De wedstrijd was een absolute promotie van het Champions League voetbal !

[later meer]

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.