Geel: Ono, Emerton (Feyenoord), Mustafa, Ogén, Rapaic (Fenerbahce)

Feyenoord: Zoetebier, Gyan, Van Wonderen, Paauwe, Rzasa (Van Haaren '46), Emerton, Bosvelt, Ono, Lurling (Leonardo '60), Kalou en Van Hooijdonk

Fenerbahce: Résté, Mustafa, Umit, Revivo Mirkovic, Rapaic (Ortega '75), Ogén, Fatih, Washington (Serhat '71), Stevic, Johnson (Abdulla '86)

Feyenoord creert goede uitgangspositie via 1-0 zege

(Door: )

Bert van Marwijk begon dinsdagavond in De Kuip met het elftal zoals dat ook al verwacht was gezien de laatste trainingen. Dat betekent dat Emerton op het middenveld begon en Gyan weer als rechtsback mocht komen opdraven. Rzasa kreeg nog de voorkeur boven Van Haaren. Lurling begon op links, Kalou als tweede spits naast Van Hooijdonk. Opstelling: Zoetebier, Gyan, Van Wonderen, Paauwe, Rzasa, Emerton, Bosvelt, Ono, Lurling, Kalou en Van Hooijdonk.

Feyenoord liet in de eerste helft zien gegroeid te zijn in zelfbewustzijn en zelfverzekerdheid. De ploeg speelde vrij gemakkelijk van de goal en liet de vooral aanvallend sterk ingeschatte Turken geen enkele kans. Feyenoord blijkt hiermee een enorme basis te hebben voor het komende seizoen waar het mee voort kan en vooruit op kan bouwen.

Aanvallend had Feyenoord echter een behoorlijk probleem. De beide aanvallers Kalou en Van Hooijdonk werden erg simpel geisoleerd, waardoor Feyenoord nauwelijks kansen kon creeeren. Het was dan ook niet verrassend dat het bij rust 0-0 bleef.

De meest besproken persoon van het veld was in de eerste helft met afstand de Franse politieman en scheidsrechter Bré. Hij trok 5 gele kaarten voor relatief kleine overtredingen voor Mustafa, Ogun, Rapaic, Ono en Emerton. Op het moment dat hij had moeten ingrijpen en rood had moeten geven, durfde hij echter niet en bleef een kaart oud. De nieuwe aanwinst van Fenerbahce Stevic schopte Kalou opzettelijk hard in de edele delen en had niets minder dan een dieprode kaart verdiend.

Na de rust mocht Van Haaren de Pool Rzasa komen vervangen. na een uur spelen kwam Leonardo in het veld voor Lurling. Tot die tijd leek het spelbeeld van de eerste helft zich te continueren. 5 minuten later was het echter 'opeens' raak. Shinji Ono kreeg een bal teruggekaatst van Van Hooijdonk en schoot de bal opeens verrassend in de rechterhoek onhoudbaar voor doelman Résté, 1-0.

Gezien de voor een eerste uitwedstrijd zeer slechte stand van 1-0 voor de Turken, moesten zij in het vervolg van de wedstrijd wel komen. De ploeg kroop dan ook wat uit zijn schulp, maar kwam niet verder dan een aantal afstandschoten. Feyenoord kreeg daardoor zelf wat meer ruimte in de aanval en kon aanvallend wat makkelijker combineren. Daar probeerde Leonardo vooral van te profiteren via rushes aan de linkerkant. Die zorgden nog een aantal keer voor behoorlijk gevaar in de verdediging van Fenerbahce.

Het zou uiteindelijk bij de 1-0 blijven. Een schitterend uitslag voor Feyenoord, zowel met het oog op de terugwedstrijd in Turkije als gezien het spelbeeld in de gehele wedstrijd.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 36 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.