Geel: Roest, Zwaanswijk (Utrecht), De Haan, Paauwe (Feyenoord)

FC Utrecht: Wapenaar, Roest (Schut '70), Zwaanswijk, Touzani, Bosschaart, De Jong, Tanghe, Van Mol, Van der Bergh, Kuyt, Gluscevic (Roiha '75)

Feyenoord: Zoetebier, Emerton, De Haan (Loovens '58), Paauwe, Rzasa, Van Wonderen, Bosvelt, Tomasson, Elmander, Van Hooijdonk, Ono

Feyenoord verliest punten in Galgenwaard

(Door: )

Feyenoord kwam in de voormiddag niet verder dan een 2-2 gelijkspel in de Galgenwaard tegen FC Utrecht. Daardoor ziet het PSV op 4 verliespunten komen. Ajax kan bij winst tegen Den Bosch zondagmiddag over de Rotterdammers heenspringen qua verliespunten. na een uur spelen verloor Feyenoord centrale verdediger De haan met een blessure. Loovens was zijn vervanger. Hoe ernstig de blessure is, is nog onduidelijk.

Van Marwijk begon de wedstrijd zonder verrassingen in zijn elftal. Aan het ontbreken van Collen, Van Haaren Van Gobbel en in mindere mate van het jonge talent Sprockel zijn ze bij Feyenoord inmiddels wel gewend. Kalou ontbrak uiteraard nog steeds wegens zijn verplichtingen in Afrika. De Chileen Aros heeft nog geen werkvergunning. De bank was daardoor niet op volle oorlogssterkte, aamar het basiselftal van Van Marwijk mocht er zijn: Zoetebier, Emerton, De Haan, Paauwe, Rzasa, Elmander, Bosvelt, Van Wonderen, Ono, Tomasson en Van Hooijdonk. Door Van Wonderen door te schuiven naar het middenveld en Paauwe centrale verdediger te maken, hoopte Van marwijk op een meer dynamisch Feyenoord en beter aangesloten linies. Ono werd daardoor weer in de positie van hangende linkerspits geduwd, terwijl hij juist als middenvelder meer furore had gemaakt.

Het was in Utrecht zoals gewoonlijk een loodzware wedstrijd voor Feyenoord. De wedstrijd begon fantastisch. Jon Dahl Tomasson wist al na anderhalve minuut de bal achter doelman Wapenaar te werken na een slimme steekpass van de Japanner Ono van links. Hij omspeelde Wapenaar en schoot vervolgens de 0-1 binnen. Die vreugde van de snelle voorsprong was van korte duur. 3 minuten later was het Van de Bergh die de ploegen op gelijke hoogte bracht. Hij benutte een rebound van een vrije trap van Tanghe die op de paal belandde. Van de Bergh was daar als eerste bij. Tanghe zorgde vervolgens zelf nog voor rust voor een 2-1 voorsprong na een combinatie met Gluscevic en Kuijt. Gezien de verhoudingen was die voorsprong terecht. In de heksenketel van Galgenwaard had Feyenoord het moeilijk met het Engelse spelletje wat FC Utrecht speelde, continu werd de bal hoog en diep gespeeld op de aanvallers van FC Utrecht.

In de tweede helft kreeg Feyenoord wel grip op dat spelletje en daarmee op de wedstrijd. Noodgedwongen moest feyenoord De Haan wisselen voor Loovens, de verdediger van feyenoord moest er af met een, naar het zich liet aanzien, liesblessure. Feyenoord werd de sterkere ploeg en de gelijkmaker zat er dan ook aan te komen. Het was uiteindelijk Van Hooijdonk die een goede voorzet van Van Wonderen vanaf de achterlijn wist in te koppen.

In de slotfase ontstond er een erg interessant schouwspel met mogelijkheden voor beide kanten. De wedstrijd kon in het voordeel van beide ploegen kantelen. Feyenoord scoorde nog wel, maar Wegereef floot de goal af en gaf Feyenoord een vrije trap buiten het strafschopgebied voor een overtreding van FC Utrecht. Bij het goed interpreteren van de voordeelregel had Feyenoord daar de 3 punten nog kunnen pakken. Het bleef uiteindelijk 2-2. Een behoorlijk resultaat in de Galgenwaard, maar gezien de spannende strijd om de koppositie mag dit gelijkspel gerust als duur puntverlies gezien worden.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.