Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord opnieuw onderuit in Heerenveen; 1-0 verlies

23 augustus 2003 21:22

Feyenoord is er voor het vijfde opeenvolgende seizoen niet in geslaagd een punt weg te halen in Heerenveen. Zaterdagavond werd het 1-0 door een vroeg doelpunt van Sibon. Feyenoord kreeg de kansen op meer, maar wist die niet te verzilveren.

Feyenoord begon behoorlijk, maar kon voorin nauwelijks kansen creeren tegen het stugge Heerenveen dat zich behoorlijk had ingegraven. Feyenoord had in Heerenveen wel het meeste balbezit. De eerste goal kwam dan ook uit de lucht vallen. Zoetebier stompte een voorzet weg uit zijn doelgebied. De bal kwam in de buurt van Sibon en met een halve volley wipte hij de bal wat gelukkig in de goal. Feyenoord had het in de fase erna even moeilijk. Toch was de beste mogelijkheid toen voor Kuijt, zijn inzet verdween echter net langs de verkeerd ekant van de paal.

In de tweede helft ging de ploeg van Van Marwijk feller en aggressiever aan de slag. Het drukte de Friezen steeds verder terug. Daar konden ze nauwelijks gevaarlijke aanvallen tegenover stellen. Feyenoord kreeg wel kansen danwel mogelijkheden, maar miste de scherpte voorin om een goal af te dwingen. Ook een slotoffensief leidde niet to het gewenste resultaat.

Daardoor kwam de ploeg opnieuw niet verder dan een nederlaag in Heerenveen. Deze verliespunten zullen niet onverwacht komen en mogen ook gezien de ontwikkeling van de ploeg niet als een drama gezien worden. Maar het had lekker geweest voor het zelfvertrouwen van de ploeg als het niet verloren had en minimaal een gelijkspel af had weten te dwingen. En dara had de ploeg toch gezien het spelbeeld minimaal recht op.




Tags

heerenveen sibon aggressiever dara doelgebied drama ekant feller gevaarlijke ingegraven kuijt lucht marwijk onverwacht scherpte spelbeeld stompte verliespunten zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.588 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bosz brands eredivisie estoril geertruida hartman jong kkd koeman leipzig middenveldert mijns milambo pepi pina portugal restwaarde schouten slot smal stengs stewart timber twente uitzonderlijk wehave wieffer willykment